Republika Litva nastupit će na Viroexpo-u 2018.

Republika Litva bit će 29 zemlja koja će nastupiti na 23. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2018 koji će se od 23. do 25. veljače održavati u Virovitici. Uz Državu Katar ona je još jedna „nova zemlja“ koja će nastupiti na ovogodišnjem sajmu.

Plod je to Memoranduma o razumijevanju i namjeri uspostave suradnje između Virovitičko-podravske županije i Okruga Švenčionys u Republici Litva koji su nedavno potpisali virovitičko-podravski župan Igor Andrović i Rimantas Klipčius, gradonačelnik Okruga Švenčionys.

Na ovogodišnjem sajmu, nastupit će izlagači iz rekordnog broja zemalja (29), odnosno iz: Albanije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Češke, Francuske, Hrvatske, Indije, Italije, Katara, Kazahstana, Kine, Kosova, Litve, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Njemačke, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švedske, Turske i Ukrajine.

Viroexpo 2018. će se održavati od 23. do 25. veljače u Virovitici. Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji su: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK – Županijska komora Virovitica, HOK – Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o. Podsjetimo, Zemlja partner 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo je Republika Albanija, a Županija partner Sisačko-moslavačka županija. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content