Sajam Viroexpo odličan je način za razvijanje dobrih gospodarskih odnosa Virovitičko-podravske županije i Republike Albanije

Zemlja partner ovogodišnjeg 23. međunarodnog sajma gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, Viroexpa 2018, Republika Albanija, predstavila je svoje gospodarske potencijale na tradicionalnom gospodarskom forumu koji se održao u prostorima Visoke škole u Virovitici. Uz župana Igora Androvića i njegove zamjenike Marija Klementa i Darka Žužaka, te gradonačelnika Ivice Kirina, njegovog zamjenika Damira Marenića te predsjednicu Gradskog vijeća Lahorku Weiss, predstavljanju je nazočio i veleposlanik Republike Albanije u RH Ilir Melo.

O „Osobitostima gospodarstva Virovitičko-podravske županije i vanjskotrgovinskoj razmjeni Virovitičko-podravske županije i Republike Albanije“ govorio je direktor HGK – Županijske komore Virovitica Milan Vanđura, a o potencijalima Virovitičko-podravske županije i mogućnostima suradnje s Republikom Albanijom župan Igor Andrović koji je istakao da naša županija zemljopisno spada u manje županije u Hrvatskoj, ali da je po rezultatima jedna od jačih županija i kao takva spremna za gospodarske odnose s Albanijom.

Veleposlanik Ilir Melo napomenuo je da bi gospodarski odnosi između dvije zemlje trebali biti jači nego što su sada, a da je Albanija što se Virovitičko-podravske županije tiče prvenstveno zainteresirana za njen poljoprivredno preradbeni sektor, iskustva u razvoju obnovljivih izvora energije, ali isto tako za dobra iskustva u turizmu i gospodarstvu. Svoja dobra iskustva u dobrim poduzetničkim odnosima ove dvije zemlje iznijeli su počasni konzul Hrvatske u Republici Albaniji, poduzetnik Stjepan Šafran, te predsjednik vijeća albanske nacionalne manjine u Zagrebačkoj županiji, albanski poduzetnik Adem Zenuni.

Svi nazočni složili su se u tome da je sajam Viroexpo na kojem Albanija sudjeluje već 23 godine, odličan način za uspostavu boljih gospodarskih odnosa kako Virovitičko-podravske županije, tako i Republike Hrvatske s Republikom Albanijom.

(www.icv.hr, bs)
[g-gallery gid=”443353″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content