VELIKA DEVETNICA SV. JOSIPU: Tijekom devet srijeda vjernici će se duhovno pripremati za blagdan sv. Josipa

U crkvi sv. Josipa u Slatini u srijedu, 17. siječnja, započela je Velika devetnica sv. Josipu, a završit će u srijedu, 19. ožujka, proslavom blagdana sv. Josipa. Tijekom tih devet srijeda koje su posebno posvećene Marijinu zaručniku vjernici će moliti odano i sa žarom za sve svoje potrebe.

U srijedu, 31. siječnja, 3. dan devetnice euharistijsko slavlje predvodio je velečasni Marijan Pavelić. U prigodnoj propovjedi govorio je o kreposti i pravednosti, a vjernicima je predstavio i Djela za zvanja Požeške biskupije te pozvao da se uključe i mole za duhovna zvanja. O svom pozivu i životu tom su prigodom svjedočili i pitomci Kolegija Požeške biskupije.

Devet srijeda sv. Josipu je poznata pobožnost koju obavlja veliki broj vjernika diljem svijeta, tijekom koje se vjernici duhovno pripremaju za svetkovinu sv. Josipa, zaštitnika Župe sv. Josipa i grada Slatine. U Glasniku sv. Josipa nalaze se brojna svjedočanstva ljudi koji su obavljali devetnicu sv. Josipu i osjetili njegovu pomoć i zagovor.

Svake srijede vjernici će dolaziti u crkvu na misu, svatko sa svojim nakanama, molitvama, željama i zahvalama. Pobožnosti sv. Josipu (krunica i litanije) svake srijede počinju u 18 sati, a potom slijedi sveta misa u 18.30 sati. Za vrijeme mise jedan svećenik ispovijedat će vjernike. Svake srijede kroz devetnicu je post i nemrs. U fotogaleriji pogledajte kako je bilo treće devetnice, 31. siječnja, u crkvi sv. Josipa u Slatini. (www.icv.hr, df)