Čačinci će uskoro imati dječji vrtić

U općinskoj Vijećnici Čačinci, pod predsjedanjem Tomislava Tomića, održana je 5. sjednica ovoga saziva Vijeća općine Čačinci. Nakon usvajanja zapisnika predsjednik Tomić je konstatirao da nema vijećničkih pitanja pa nije bilo aktualnog sata. Odmah potom jednoglasno su usvojeni, prijedlog godišnjeg izvještaja Proračuna općine Čačinci za 2017. godinu te Odluka o raspodjeli financijskog rezultata proračuna za 2017. godinu. U nastavku sjednice, također jednoglasno uz kraće rasprave donesene su Odluke koje govore o usklađenosti određenih segmenata za odgovarajućim zakonima RH. Tako usvojene izmjene i dopune statuta koje govore o dužnostima vijećnika, o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, o obavljanja komunalnih djelatnosti te o mjerama za sprječavanje nepropisnog odbacivanja otpada.

Na prijedlog načelnika općine Mirka Mališa općinsko Vijeće jednoglasno je potvrdilo i dobitnike javnih priznanja za Dan općine, pa će tako zahvalnice dobiti obitelj Milovac iz Čačinaca za doprinos u razvoju društvenog života i kulturno-umjetničkog stvaralaštva, Stjepan Cuković iz Paušinaca za humanost u darivanju krvi, boćarski klub Dalmatinac iz Bukvika za razvoj športa te JU Parka prirode Papuk za razvoj turizma i infrastrukture e očuvanje i zaštitu prirode na području općine. Plaketu Općine dobit će generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković za poseban doprinos u razvoju infrastrukture na području općine. Vijećnici općine Čačinci jednoglasno su donijeli i Odluku o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija čime će svi kandidati koji su podnijeli zamolbe, stipendije i dobiti. Odlukom Vijeća, a prema potvrđenim kriterijima istog tijela, stipendiju će dobiti 39 školara od čega njih 19 po 100 kuna, a 20 po 200 kuna, dok će kod studenata od 21 primatelja stipendije, 8 dobiti 400, a 13 po 200 kuna.

Vijeće je jednoglasno potvrdilo i tvrtku Asasnator iz Višnjevca kao izvršitelja deratizacijskih usluga i u novom četverogodišnjem periodu, a također je potvrđen i prijedlog načelnika Mirka Mališa o izmjeni i dopuni Odluke o davanju u najam stana u vlasništvu općine. Do sada je Odluka glasila da stan mogu dobiti samo osobe od deficitarnih zanimanja u općini to liječnici i učitelji, a ovom dopunom potvrđeno je da se stan može dati i djelatnicima Općine u također deficitarnim zanimanjima. Pod točkom različito, načelni Mirko Mališ izvijestio je vijećnike o važnoj odluci koja je u tijek udan stigla u Općinu u vezi gradnje novog dječjeg vrtića:

– Danas je stigla Odluka o prihvaćanju našeg projekta izgradnje dječje vrtića u Čačincima koji je u vrijednosti preko 6 milijuna kuna. 5 milijuna i 870 tisuća bit će pokriveno sredstvima EU, odnosno Ministarstva poljoprivrede, a ostatak od 150 tisuća kuna iz Proračuna naše općine. Uskoro očekujemo i poziv na potpisivanje ugovora o dodjeli sredstava, nakon toga ćemo kroz ovu godinu provesti javnu nabavu za izvođače radova i ako sve bude išlo kako treba, početkom 2019. krenut će izgradnja dugo očekivanog, novog, dječjeg vrtića u Čačincima. – zaključio je Mališ. (www.icv.hr, vg)

2703vijececacinci1

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content