DAN NARCISA: Zahvaljujući ljudima dobra srca, oboljeli mališani dobivaju računala i psa u terapijske svrhe

Da imaju veliko srce, građani su još jednom pokazali danas, podržavši akciju Lige protiv raka Virovitičko-podravske županije „Dan narcisa“.

Dan posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke provodi se ove godine pod nazivom „Budimo zajedno“, u našoj županiji obilježava se do 25. ožujka, a centralno obilježavanje održalo se danas u Virovitici.

Tradicionalna prodaja narcisa, tijekom koje su građani i udruge mogle dati svoj dobrovoljni prilog i tako pomoći svima koji se bore protiv ove zloćudne bolesti, ima posebnu priču – ove godine prilozi su namijenjeni mališanima oboljelima od malignih bolesti.

– Jako nam je drago što ćemo ove godine obradovati mališane za Uskrs, od dobrovoljnih priloga kupit ćemo četiri računala i jednog psa u terapijske svrhe – rekla je Maja Đurica Truhlaž iz Lige.

I MUŠKARCI OBOLJEVAJU
O važnosti ove akcije govorio je dr. Miroslav Venus, predsjednik Lige, naglasivši kako je važno o ovoj temi govoriti i ukazivati na bitno.

– Želimo podići razinu svijesti kod svih naših stanovnika da postoji jedna ružna bolest, a to je karcinom dojke koja ne zahvaća samo žene, nego i muškarce, te da je u potonjem slučaju još i opasniji. Ove, nama jako drage akcije, uz potporu svim oboljelima, imaju za cilj i potaknuti žene na samopregled, da se što prije jave svom liječniku i ginekologu u slučaju svake sumnje ili početne promjene na dojkama.

Jer, ako se otkrije u što ranijoj fazi, to više nije smrtonosna bolest, štoviše, to je bolest s kojom se kronično živi – poručio je na današnjoj akciji dr. Miroslav Venus.

Potporu akciji uz brojne građane dali su Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“, gradonačelnik Ivica Kirin sa suradnicima, župan Igor Andrović sa suradnicima, Lions Club Vereucha, načelnik PU Siniša Knežević, Udruga žena Gornje Bazje, Udruga žena Bukovčanke te brojni drugi.

Da je ova humanitarna akcija prilika da društvo skrene pažnju na žene, koje su stupovi obitelji, istaknuo je pritom gradonačelnik I. Kirin. Župan I. Andrović istaknuo je kako mu je drago što će ova gesta dobrote mališanima uljepšati Uskrs te da će Liga i svi oboljeli uvijek imati potporu Županije u svojoj borbi za zdravlje.

(www.icv.hr, mlo)

 

[g-gallery gid=”447685″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content