IZ DRUGIH MEDIJA: U prometnoj nesreći u Gezincima poginula dugogodišnja urednica Agroglasa i novinarka Roberta Sorić

Danas oko podneva u Gezincima se dogodila strašna prometna nesreća u kojoj su život izgubile tri osobe, a o kojoj smo pisali i na našem portalu…

Za vrijeme trajanja očevida tragedije koja je potresla ne samo Slavoniju i Baranju nego i cijelu Hrvatsku promet je neko vrijeme bio zatvoren na ovoj dionici te preusmjeravan na druge pravce.

Kako piše Glas Slavonije odlazak na teren u Viroviticu na sajam medara završio je kobno za njihovu dugogodišnju novinarku, fotoreporterku i urednicu Agroglasa Robertu Sorić, koja je bila putnik u Opel Astri. Roberta je u Glas Slavonije došla kao velika zaljubljenica u fotografiju i zbog kvalitete koja je prepoznata vrlo brzo postala dio stalnog Glasova ratnog tima. Kvaliteta je njezinih fotografija za vrijeme Domovinskog rata, kada je kao ratni izvjestitelj fotoreporter prošla sva bojišta oko Osijeka, bila dijelom mnogih Glasovih naslovnica. Robertine uratke prepoznala je i struka, nagrađujući je za odlične fotografije. Osim kao fotoreporter, Roberta Sorić surađivala je na posebnim prilozima Glasa Slavonije – AutoGlas, Oaza, a pokrenula je i prilog za Dan planeta Zemlje.

Završila je Poljoprivredni fakultet, a nakon usavršavanja na doktorskom studiju povezala je zvanje i zanimanje te prešla u poljoprivredni časopis Glasa Slavonije – Agroglas, kojemu je godinama bila glavna urednica. U suradnji s osječkim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednim institutom pokrenula je i uspješno deset puta organizirala znanstveno-stručni skup “Poljoprivreda u zaštiti prirode i okoliša”.

Cijela redakcija Informativnog centra Virovitica ovim putem izražava sućut obiteljima svih danas stradalih u prometnoj nesreći.

Glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec i ovaj je put još jednom apelirao na sve sudionike u prometu da zbog novonastalih vremenskih (ne)prilika pojačaju oprez te brzinu prilagode uvjetima na cesti!

(www.icv.hr, www.glas-slavonije.hr)