Juniorskim naslovom prvaka Hrvatske na 1.500 metara Marino Bloudek „zatvorio dvoransku sezonu“ i okreće se pripremama za Svjetsko prvenstvo u Finskoj

Ovogodišnji „dvoranski dio sezone“, Virovitičanin Marino Bloudek pamtit će po žetvi medalja. U Sofiji je postao juniorski prvak Balkana na 800 metara, a u štafeti 4×400 je osvojio srebro. U seniorskoj utrci na 800 metara, bio je četvrti trkač Balkana. Prošli tjedan, na Seniorskom prvenstvu Hrvatske postao je prvakom.

Njegov rezultat 1:49,23 svijetli na vrhu svijeta najboljih juniorskih izdanja na 800 metara. U subotu je, u Zagrebu, u dresu Agrama, postao juniorski prvak Hrvatske na 1.500 metara. U Zagrebu je, iako prehlađen, istrčao 4:10,32 i ovim zlatom je zaključio iznimno uspješni dvoranski dio sezone.

Svoj najbolji dvoranski rezultat na 800 metara, Bloudek je, zahvaljujući treninzima trenera Zlatka Tota, popravio za 3, a na 1.500 metara za čak 10 sekundi. To su odlični pokazatelji za nastavak sezone i početak treniranja za utrke „na otvorenom“. Ove godine, Bloudeku je cilj Svjetsko juniorsko atletsko prvenstvo u Finskoj (Tampere), a osim toga, ovog ljeta Berlin će biti domaćin Europskog atletskog prvenstva za seniore… (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan T.)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content