Na 20. Križnom putu Požeške biskupije i mladi iz Virovitičko-podravske županije

U subotu i nedjelju, 10. i 11. ožujka održan je dvadeseti Križni put mladih Požeške biskupije pod geslom »I pođoše za njim« tijekom kojeg su sudionici od Lipovljana preko Lipika do Daruvara prošli pedeset i dva kilometara. Ujutro 10. ožujka ispred župne crkve sv. Josipa u Lipovljanima okupilo se više od šest stotina mladih hodočasnika. Oni su s pjesmom i molitvom pojedinih postaja križnog puta započeli prvu dionicu hoda od Lipovljana preko Kozarica i Dobrovca do Lipika. Tijekom hoda od postaje do postaje sudionici Križnog puta su imali prigodu za svetu ispovijed ili osobni razgovor sa svećenicima koji su ih pratili, kao i za trenutke šutnje i osobnu molitvu.

Po dolasku u Daruvar sudionici Križnog puta prvo su molili postaju u župi Presvetog Trojstva, a zatim su se uputili u župu sv. Antuna Padovanskog gdje je nakon okrijepe bila molitva četrnaeste postaje te potom misno slavlje, koje je predvodio biskup Antun Škvorčević. U homiliji biskup je upozorio mlade na znakovitost nove daruvarske župne crkve sv. Antuna Padovanskog koja još nije dovršena i treba opremu, istaknuvši kako su oni nedovršena bića, koja se izgrađuju i opremaju u dubini svoje jedinstvene i neponovljive osobe. Pozvao ih je da 22. rujna ove godine dođu u Požegu na proslavu Biskupijskog dana i ondje ponovno posvjedoče svoje mladenačko opredjeljenje za Isusa Krista.

Na svršetku misnog slavlja biskup je zapodjenuo kratki razgovor s mladima, zanimajući se odakle ih sve ima, rekavši da je po njima na Križnom putu na neki način sudjelovala cijela Požeška biskupija. Riječ zahvalnosti sudionicima uputio je i Robert Mokri, predstojnik Katehetskog ureda, a osobito biskupu Antunu za njegovu potporu, ne samo ovom Križnom putu, nego i svima prethodnima na kojima je sudjelovao. Poželjevši mladima sretan povratak u njihove obitelji, biskup je na sve njih je zazvao Božji blagoslov. (pozeska-biskupija.com)