Nino Margaretić novi predsjednik Biciklističkog kluba Slatina

U prostorijama Centra nevladinih udruga u Slatini jučer je održana izborna skupština Biciklističkog kluba Slatina. Mladen Crnobrnja, dosadašnji predsjednik kluba, podnio je izvještaj o radu kluba u proteklom razdoblju, te se potom pristupilo izboru novog rukovodstva kluba. Za predsjednika je izabran Nino Margaretić, najtrofejniji slatinski biciklist u brdskom biciklizmu, dopredsjednik je Nad Nicinger, a tajnik Karlo Lokner. Na skupštini su izabrana i dva člana Upravnog odbora, Mladen Crnobrnja i Boris Ladan.

IMG 3837

Nino Margaretić prisutnim se članovima zahvalio na izboru, te iznio neke od smjernica rada kluba za predstojeće razdoblje. Tako će se dosadašnja članarina sa 50 kuna za zaposlene i 30 kuna za nezaposlene članove podići na 100 kuna za zaposlene i 50 kuna za nezaposlene, a sve s ciljem prikupljanja financijskih sredstava koja će klubu omogućiti kvalitetniji rad. Planovi kluba u 2018. godini su sudjelovanje na utrkama 10. sezone Slavonsko brdsko biciklističke lige 2018., organizacija utrke SBBL XC Bunarić 2018. 29. travnja, kao i još dosta manjih projekata za koje im je podršku dala Turistička zajednica grada Slatine i Grad Slatina.

IMG 3834

Na kraju se prisutnima obratio gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, čestitao novom vodstvu kluba, te dao neka svoja viđenja o načinu djelovanja i održavanja događaja od kojih je istaknuo kako bi bilo dobro za grad Slatinu da ovogodišnja utrka ”Tour of Croatia” prođe kroz grad, a ne obilaznicom kao tri puta do sada, na što mu je novoizabrani predsjednik Nino Margaretić odgovorio kako je ruta utrke dogovorena već na somom početku organizacije iste i ne može se mijenjati, te kako lokalne sredine ne mogu utjecati na rutu. Gradonačelnik Ostrošić osvrnuo se i na muku svih slatinskih biciklista, a to su biciklističke staze koje Slatina nema, te zaključio kako će projekt biciklističkih staza biti jako teško provediv zbog nedovoljnih gabarita pješačkih staza na koje bi se dogradile biciklističke. (www.icv.hr, df)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content