PRIJAVITE SE NA KROS SPORTSKIH NOVOSTI – Marino Bloudek postao zaštitni znak utrke: ‘Dolazim i ove godine, idem po petu uzastopnu pobjedu!’

Marino Bloudek proteklih je godina postao jedan od zaštitnih znakova Krosa Sportskih novosti. I ove godine planira dolazak na Bundek, 21. travnja će ponovo trčati za svoju Gimnaziju Petra Preradovića iz Virovitice.

– Sigurno dolazim, taman se vraćam s priprema, tjedan dana ću biti u Virovitici i onda stižem na Kros. Posljednji ću put nastupiti kao srednjoškolac. Bit će mi to osmi nastup, a od osmog razreda sam svaki put pobijedio, tako da ove godine lovim petu uzastopnu pobjedu – najavio je Bloudek.

Još se uvijek sjeća prvog nastupa na Krosu. Bio je četvrti razred i trčao je u konkurenciji petaša.

– Bio sam jedini koji je uzeo medalju za svoju školu, osvojio sam drugo mjesto. To mi je bio prvi malo veći doticaj s atletikom. Mislim da je tada pobijedio ili Filip Turk ili Zlatko Kožuhar.

Sjećanje ga je, ipak, malo prevarilo. Pobjedu je te godine odnio Josip Brekalo, bivši nogometaš Dinama, a danas njemačkog Wolfsburga. A Marino je svoju prvu pobjedu čekao do osmog razreda.

– Pripremao sam se da u sedmom razredu budem prvi, ali onda mi se dogodila teška ozljeda, lom noge, zbog koje sam na kraju prestao igrati nogomet i prešao na atletiku. Oporavljao sam se godinu dana i u to vrijeme mi je najveći cilj bio da osvojim prvo mjesto na Krosu SN. Ostala mi je ta pobjeda u sjećanju jer sam jedini za svoju školu osvojio pojedinačno prvo mjesto, a osvojili smo i nekoliko ekipnih pehara te godine.

Za kraj je Marino poslao i poruku učenicima koji će ove godine prvi put trčati na Krosu.

– Odradite utrku bez straha i uživajte. Kros treba s guštom istrčati, ne treba to shvaćati kao patnju, samo opušteno i samo zabava. Nadam se da će dan biti lijep, bit će glazbe, bit će hrane, upoznat ćete nove prijatelje i uživati.

Prijave do 17. travnja, prvi put i kros građana

Kros SN, ujedno i hrvatsko prvenstvo za učenike osnovnih i srednjih škola u trčanju u prirodi, održat će se u subotu, 21. travnja. Prijave škola se primaju najkasnije do 17. travnja na e-mail [email protected], isključivo na obrascu za prijave, koji se može preuzeti na stranici www.has.hr.

Prvi put će trčati i učenici trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, na startu će, dakako, biti i studenti, a prvi put u povijesti organiziramo i utrku građana, koji će odraditi jedan krug duljine četiri kilometra. Prijaviti se mogu svi putem stranice www.utrka.com. Start je u 9 sati, prije nego što u akciju krenu školarci. (sportske.jutarnji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content