Republika Hrvatska zemlja partner „Gazdanapoka“, međunarodnog sajma poljoprivrede u Szentlorincu

U Generalnom konzulatu RH u Pečuhu, održan je sastanak u svezi 25. „Gazdanapok“ međunarodnog sajma poljoprivrede u Szentlorincu, u Mađarskoj, koji će se održati 10. – 12. kolovoza 2018. god., a na kojem će se ove godine, predstaviti „Republika Hrvatska kao zemlja partner sajma“.

Predstavljanje Hrvatske, kao zemlje partnera, organizirati će zajednički Ministarstvo poljoprivrede RH i Hrvatska gospodarska komora, a realizaciju nastupa hrvatskih izlagača koordinirati će HGK – Županijska komora Virovitica.

Na susretu su bili nazočni, s hrvatske strane: Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, a s mađarske strane: predstavnici Poduzetničkog centra županije Baranja i sajma Gazdanapok.

Razmotrene su mogućnosti i prijedlozi načina i obima prezentacije gospodarstva Republike Hrvatske na ovogodišnjem jubilarnom 25. sajmu „Gazdanapok“, te o dodatnim sadržajima: Gospodarskom forum – konferenciji, te ostalim događanjima u okviru kojih će se predstaviti Hrvatska.

Nakon četvrt stoljeća, organizatori sajma Gazdanapok, odlučili su slijediti pozitivna iskustva i primjer sajma Viroexpo, te uvode novinu na sajmu, te po prvi puta uvode zemlju partnera sajma, što će na ovogodišnjem sajmu biti Republika Hrvatska. (hgk)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content