Republika Hrvatska zemlja partner „Gazdanapoka“, međunarodnog sajma poljoprivrede u Szentlorincu

U Generalnom konzulatu RH u Pečuhu, održan je sastanak u svezi 25. „Gazdanapok“ međunarodnog sajma poljoprivrede u Szentlorincu, u Mađarskoj, koji će se održati 10. – 12. kolovoza 2018. god., a na kojem će se ove godine, predstaviti „Republika Hrvatska kao zemlja partner sajma“.

Predstavljanje Hrvatske, kao zemlje partnera, organizirati će zajednički Ministarstvo poljoprivrede RH i Hrvatska gospodarska komora, a realizaciju nastupa hrvatskih izlagača koordinirati će HGK – Županijska komora Virovitica.

Na susretu su bili nazočni, s hrvatske strane: Vesna Haluga, generalna konzulica RH u Pečuhu i predstavnici HGK – Županijske komore Virovitica, a s mađarske strane: predstavnici Poduzetničkog centra županije Baranja i sajma Gazdanapok.

Razmotrene su mogućnosti i prijedlozi načina i obima prezentacije gospodarstva Republike Hrvatske na ovogodišnjem jubilarnom 25. sajmu „Gazdanapok“, te o dodatnim sadržajima: Gospodarskom forum – konferenciji, te ostalim događanjima u okviru kojih će se predstaviti Hrvatska.

Nakon četvrt stoljeća, organizatori sajma Gazdanapok, odlučili su slijediti pozitivna iskustva i primjer sajma Viroexpo, te uvode novinu na sajmu, te po prvi puta uvode zemlju partnera sajma, što će na ovogodišnjem sajmu biti Republika Hrvatska. (hgk)