Revanche, roman o nostalgiji, nogometu i demonima prošlosti uz glazbenu pratnju predstavljen virovitičkoj publici

„Ovo je prije svega roman o nostalgiji, o demonima prošlosti, a želio sam napisati lagano i lako razumljivo štivo, u skladu s današnjim čitateljima, koji više nemaju vremena čitati svaku večer knjigu po četiri sata“.

Tim je riječima roman Revanche, „pitku“ priču o nogometu, obiteljskim tajnama i dražima male sredine virovitičkoj publici približio autor Oliver Jukić, poznat i kao dekan virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici.

Roman je danas (četvrtak) predstavljen u Gradskoj knjižnici i čitaonici, uz glazbenu pratnju Oliverovih prijatelja koji su izveli nekoliko domaćih i stranih hitova te čitali odlomke iz njegova romana.

Revanche je temeljen na povijesnom događaju – uzvratnoj utakmici između slatinske Seneške i virovitičke Vegeške davne 1919. godine. U vremenu pripreme za utakmicu, glavni antijunak Prohaska vraća se iz Češke i uz galeriju zanimljivih likova proživljava, kaže autor, svojevrsnu katarzu, sukobljavanje s obiteljskom prošlošću, u malom mjestu S.

Ovo je drugi roman Olivera Jukića, nakon uspješne Sudačke nadoknade, objavljene 2015. godine, a u kojoj je nogomet bio glavna tema. Autor je najavio i novi roman za jesen ove godine, kao i zbirku priča na kojoj trenutno radi.

U publici je u glazbi i odlomcima uživao i pročelnik Upravnog odjela Grada Virovitice za društvene djelatnosti Alen Bjelica.
(www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”447513″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content