SPECIJAL DAN ŽENA: Ana Tomšić-Blažan, borac s neuništivim osmijehom

Ana Tomšić-Blažan (32) rođena je Orahovčanka koja živi u Rijeci. Priča o njoj je uistinu posebna. Godinama boluje od Chronove bolesti i uz ogromnu borbu s tom bolesti, ona ne pada, dapače, sa svojim zaraznim osmijehom i optimizmom radi sve što može i stigne i prepuna je života. Po struci je grafički dizajner, trenutno nezaposlena, jer je prije dvije godine zatvorila vlastitu tvrtku. Bavi se snimanjem kulinarskih videouradaka na YouTubeu i piše svoju kuharicu za oboljele od Chronove bolesti, a prošle godine je nastupila i u dva reality showa u Hrvatskoj, ”Ano domini” i ”321 Kuhaj”.

-Kad sam se prijavljivala u ta dva showa znala sam da mi Kronova bolest neće ići u prilog i da bih zbog toga mogla imati problema. Ali davno sam odlučila da neću dopustiti da me moja bolest definira kao osobu, nisam je shvatila kao svoju slabost već kao svoju snagu – odlučno je rekla Ana smatrajući da sada više cijeni jednostavne stvari i da je naučila živjeti s nekakvim odricanjem.

– Slava za mene ne znači jedan reality show, došla sam naučiti, pokupiti savjete i ideje koje ću moći implementirati u moj posao. Ja sam i dalje ona ista djevojka u trenirci, koja bez šminke svako jutro sa psom šeće po šumi. Moj cilj ostao je isti, a to je pomoći ljudima koji boluju od crijevnih bolesti kroz moje osobno iskustvo s Kronom – rekla je Ana koja se aktivno uključila i u pomoć Barbari Kecman, također Orahovčanki oboljeloj od Chronove bolesti. Pomaže joj koliko može, a najviše savjetima i međusobnim razmjenjivanjem iskustava. -Kada sam čula za Barbaru odmah sam tražila kontakt i javila se. Jako dobro znam kako je boriti se s tom opakom bolesti i ako joj ikako mogu olakšati borbu, tu sam za nju. Puno smo razgovarale i često se nalazimo, obzirom da ona živi u Puli, a ja u Rijeci – zaključila je Ana Tomšić-Blažan.

(www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content