Strukovna škola Virovitica predstavila projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“

5. ožujka u Ministarstvu znanosti i obrazovanja obilježen je četvrti Europski tjedan novca na kojem je Strukovna škola Virovitica predstavila svoj projekt „Naučimo upravljati novcem kako bismo lakše upravljali budućnošću“.

Našu školu su predstavljale učenice četvrtih razreda ekonomskog smjera Iva Keresturi, Nikolina Medvedović i Iva Blažević te profesorice Ana Borbaš-Bajivić, Gordana Kovač i ravnateljica Pavica Biondić-Ivanković. Projekt smo predstavili brošurama, bannerom i ostalim promidžbenim materijalima. Ravnateljica i učenica Iva Blažević su u nekoliko riječi pred kamerama Nove TV i HRT opisale naš projekt i ciljeve koje planiramo ostvariti njegovom provedbom, a to su edukacija učenika i nastavnika Virovitičko-podravske županije u području financijske i digitalne pismenosti.

Na obilježavanju četvrtog Europskog tjedna novca svoje programe vezane za unaprjeđivanje financijske pismenosti uz nas predstavili su i Zdravstveno učilište te Osnovna škola Matije Gupca iz Zagreba. Riječ je o projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja” u okviru kojeg je financiran 21 projekt u iznosu od 26.775.000,00 kn.

Događaj je nastao u organizaciji Ministarstva financija, Hrvatske narodne banke, Hrvatske udruge banaka, Hrvatske udruge poslodavaca, Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga i ostalih institucija povezanih s financijskim djelatnostima u Republici Hrvatskoj. Imali smo priliku upoznati njihove programe, razgovarati s voditeljima tih programa, razmijeniti kontakte i zabilježiti pozive na buduću suradnju što nas posebno veseli, a upoznali smo i našu ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak. (www.icv.hr, mk)