Turski investitori zainteresirani za ulaganje na području općine Čađavica

U prostorima Općine Čađavica, održan je sastanak s investitorima iz Turske koji imaju želje ulagati na području navedene općine. Uz domaćina, načelnika Općine Čađavica Mirka Rončevića i njegovih suradnika, sastanku su nazočili i: virovitičko-podravski župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima, Marijom Klementom i Darkom Žužakom, direktor HGK ŽK Virovitica Milan Vanđura, predstavnici VIDRA-e, Virovitičko-podravske županije.

IMG 5875

Izaslanstvo iz Turske predvodio je Mahmut Sami Topbas iz tvrtke Solars Enerji Sistem iz Ankare koja se bavi gradnjom i postavljanjem solarnih panela. Bili su tu i predstavnici tvrtke Dezenkon koja se bavi proizvodnjom „dobrih bakterija za industriju”, posebno vezanu za mliječne proizvode, kao i predstavnici tvrtke Topbas Group.

IMG 5848

Turski investitori istaknuli su prednosti područja Općine Čađavica, blizinu rijeke Drave, geotermalnih izvora, korištenja sunčane energije, raspoloživog zemljišta u Poduzetničkoj zoni u Čađavici. Mogućnosti ulaganja na ovo područje turskim investitorima, predstavio je, uz načelnika općine Mirka Rončevića, i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i Milan Vanđura koji je predstavio gospodarske karakteristike Virovitičko-podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content