U “Dravskoj priči” završili kampovi za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije

U Informativnom edukativnom centru ”Dravska priča” u Noskovcima završili kampovi za nadarene učenike osnovnih i srednjih škola Virovitičko-podravske županije u sklopu projekta BudiSTEMpatičan kojeg provodi Virovitičko-podravska županija. Učenici su sudjelovali u različitim radionicama. Kampu u Dravskoj priči, između ostalim, nazočila je i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

Projekt „Budi STEMpatičan“ osmislila je VIDRA Agencija za regionalni razvoj VPŽ, a financiran je sredstvima Europskog socijalnog fonda. Cilj projekta je jačanje kapaciteta odgojno-obrazovnih djelatnika za prepoznavanje, identifikaciju i rad s talentiranim i darovitim STEM učenicima na području županije.

Virovitičko-podravska županija je prva županija u Hrvatskoj koja provodi projekt kojim se potiče rad s darovitom djecom i učenicima u predtercijarnoj razini, s izradom jedinstven model za prepoznavanje, identifikaciju i rad s darovitim učenicima koji će moći koristiti bilo koja županija u RH. Time će se poboljšati razvoj potencijala darovitih učenika i omogućiti rana identifikacije darovitih u odgojno-obrazovnim ustanovama, njihovo individualizirano poučavanje i učenje tako da ono odgovara njihovim sklonostima, sposobnostima i interesima. U projektu je 14 osnovnih i 7 srednjih škola kojima je osnivač Virovitičko-podravska županija. Njime će se poticati rad s darovitom djecom i učenicima u predtercijarnoj razini. (www.vpz.hr)

dravska prica STEM 31 dravska prica STEM 31 dravska prica STEM 17 dravska prica STEM 6

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content