USKRS U SVAKOM DOMU: Svećenici, policija te gradski i županijski službenici spremni za poznati humanitarni turnir

U virovitičkoj Gradskoj upravi danas (ponedjeljak) predstavljen je program i plakat nadolazećeg humanitarnog turnira „Uskrs u svakom domu“ koji će se održati 15. ožujka u dvorani Osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić. Sav dobrovoljni prihod bit će namijenjen Caritasu Župe sv. Roka.

Sportsko-glazbeni humanitarni program četvrti put organiziraju Gradska uprava, Župna crkva svetog Roka i Policijska uprava virovitičko-podravska. Uz malonogometni turnir ove će se godine svećenici, policija te djelatnici gradske i županijske Uprave natjecati i u povlačenju užeta.

PREPOZNALI BROJNI GRAĐANI

Zamjenik gradonačelnika Damir Marenić naglasio je kako je riječ o manifestaciji koju su prepoznali brojni sugrađani.

– Zahvaljujem i čestitam svima onima koji su se dosad uključili u ovu akciju. To je znak da su naši sugrađani osjetljivi na potrebe drugih i iako ni sami nemaju puno, spremni su odvojiti dio sebe za one koji imaju još manje – poručio je D. Marenić. Boje Gradske uprave ove će godine braniti i pojačanje iz Virovitičko-podravske županije, istaknuo je.

U glazbenom dijelu uz domaćine – Zbor glazbene igraonice „Jan Vlašimsky“, Plesnu skupinu Katoličke osnovne škole, Zbor Katoličke klasične gimnazije s pravom javnosti, Gradsku glazbu Virovitica s mažoretkinjama, Suhopoljske tamburaše, Kvartet Artes, KUC Virovitica, Ninu Rajnović i Klaru Volenik – kao gost večeri nastupit će Miroslav Škoro. Program će voditi koordinator ovog turnira od samih njegovih početaka Trpimir Markotić.

ZAJEDNIŠTVO GLAVNI CILJ

Cilj manifestacije je ukazati na prijeko potrebno zajedništvo, naglasio je župnik Župe sv. Roka fra Rozo Brkić.

– Znak uspjeha nije koliko ćemo novca skupiti, jer se mi u župi trudimo uvijek pronaći novac za potrebne, nego osjetiti pripadnost jedni drugima. Zato je bilo važno na jednom mjestu okupiti ove tri, rekao bih, izloženije skupine ljudi: fratre, policajce i Gradsku upravu, i drago nam je što svake godine imamo veliku potporu u tom nastojanju – rekao je fra Rozo Brkić.

U nogometnom dijelu fratri će, kaže, imati potporu župnika fra Pave Filipovića iz Suhopolja te bogoslova koje virovitička publika već poznaje iz prijašnjih turnira.

– Oni se stalno pripremaju, igraju, a ove subote bio je i prvi memorijalni turnir u čast našeg Virovitičanina, fra Jurja Vrančića koji je preminuo prošle godine u 40. godini života. Organizirao je prvu nogometnu reprezentaciju beskućnika. Naši su bogoslovi sudjelovali na tom turniru, pa možemo reći da je to bila prva velika provjera pred ovu utakmicu u Virovitici. Mi ćemo se boriti kao i svake godine, a neka bolji pobijedi – rekao je fra Rozo Brkić. I dok su u nogometu pojačani mlađim kolegama, u povlačenju užeta mogli bi ostati „tanki“, poručio je.

– Nažalost za povlačenje konopa nemamo takvu ‘snagu’ kao naši policajci i Gradska uprava, ali valjda ćemo se nekako organizirati u tom smislu – našalio se fra Rozo Brkić.  Davor Solić, zapovjednik PP Virovitica, rekao je da će i ove godine djelatnici PU virovitičko-podravske, PP Virovitica i kontakt policajci dati sve od sebe u turniru te pozvao roditelje i obitelji da podrže ovaj humanitarni događaj. (www.icv.hr, mlo)

internet fratri

USKRS U SVAKOM DOMU Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content