Uvjerljiva pobjeda virovitičkih košarkaša u Križevcima

U četrnaestom kolu 2. muške lige Sjever seniori Virovitice uspješno su se vratili s neugodnog gostovanja u Križevcima. Posjetimo da je rezultat u Virovitici završio pobjedom košarkaša Radnika koji su se nadali bodovima i na svome terenu. No naši seniori su imali drugačiji scenarij. Iako krajnji rezultat pokazuje +20 za naše košarkaše treba reći da je poluvrijeme završilo sa +5 za Virovitičane. Prve dvije četvrtine protekle su pune tenzija i naboja u kojima Virovitičani dolaze do prednosti zahvaljujući dvjema tricama u posljednjih 40 sekundi prvog poluvremena.

Tek u trećoj četvrtini košarkaši Virovitice pokazuju svoju kvalitetu i nadigravaju domaćina te u zadnju četvrtinu ulaze s prednošću od 19 koševa. Koliko su efikasni bili naši košarkaši govori i rezultat treće četvrtine 17:31. Posljednja četvrtina bila je samo formalnost jer domaći košarkaši nisu uspjeli preokrenuti rezultat i s posljednjom sirenom košarkaši Virovitice mogli su početi slaviti. Još su ostale dvije zaostale utakmice našim košarkašima koji sljedećeg vikenda idu u goste košarkašima Ivančice i 23.ožujka 2018. igraju posljednju utakmicu na domaćem terenu protiv košarkaša Labrade.

KK Radnik – KK Virovitica 72:92

Za Viroviticu su igrali: Petrović Z. 17, Pavlović A. 23, Golub V. 20, Ferenčević M. 20, Vajagić N. 11, Bobanac J., Cah D., Petrović M. 1, Petrović S., Gverić M. (www.icv.hr, mš)