Župan Igor Andrović obišao škole u Gradini, Bačevcu, Brezovici, Budakovcu Detkovcu, Žlebini, Novom Gracu

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak, te pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac, posjetili su općinu Gradina gdje su obišli matičnu Osnovnu školu Gradina i dio područnih škola, odnosno škole u: Bačevcu, Brezovici, Budakovcu, Detkovcu, Žlebini, Novom Gracu, a uskoro će se posjetiti i škola u Rušanima.

U pratnji načelnika Općine Gradina Marka Ajčeka i ravnateljice OŠ Gradina Ljiljane Bakić, virovitičko-podravski župan Igor Andrović je obišavši škole vidio potrebe učenika na navedenom području i buduća investicijska ulaganja u područnim školama. Osim toga, uvjerio se u stanje vodostaja na području općine Gradina, gdje su u jednom trenutku, na području Rušana, zbog povišenog vodostaja na Županijskom kanalu, bile uvedene izvanredne mjere.

Inače, Osnovnu školu Gradina pohađa 277 djece. Škola na ovom području postoji od 1824. godine, a nakon II. Svjetskog rata škola je imala 4 razreda. Od 1951. godine prerasla je u osmogodišnju. Uz matičnu školu u Gradini, područne škole se nalaze u: Bačevcu, Brezovici, Detkovcu, Budakovcu, Žlebini, Novom Gracu, Rušanima. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”447297″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content