BOLI VAS GLAVA? Riješite se glavobolje u samo nekoliko minuta na ovaj prirodan način

Glavobolja je postala najraširenija boljka modernog čovjeka. U svijetu vjerojatno ne postoji osoba koja se barem jednom nije požalila na glavobolju. Dolazi kad ju najmanje trebamo, a dodatno ju pojačava stres, preopterećenost organizma, umor i nepravilna prehrana. Kako bi olakšali neizdrživi pritisak u glavi najčešće posežemo za tabletama, postoji jedan prirodan i vrlo učinkovit način liječenja glavobolje – akupresura.

Riječ je o staroj metodi liječenja masažom određenih točaka na tijelu. Na tijelu imamo čak 6 točaka koje nas mogu osloboditi glavobolje, a kako bi se riješili glavobolje svaku od njih trebate masirati manje od minute. Kako piše Bright side, blagim pritiskanjem ili kružnim pokretima postići ćete da glavobolja nestane kroz 5 do 10 minuta.

Dakle, ako imate jaku glavobolju, zauzmite udoban položaj, opustite se, i počnite masažu.
1. točka se nalazi između obrva. Nju masirajte i ako ste umorni, neraspoloženi, pod stresom i bez energije.

11

2. točke se nalaze na korijenu nosa. Masiranjem ove dvije simetrične tačke, osim oslobađanja od glavobolje, možete se riješiti i curenja nosa.

22

3. točke se nalaze iznad usana, a njihovim masiranjem efikasno možete smanjiti i zubobolju.

33

4. točke se nalaze na potiljku. Masaža ove dvije točke pomaže u otklanjanju začepljenosti nosa, bolova u očima i ušima, jake glavobolje i migrene.

44

5. točka nalazi se iznad uha, a na njenom mjestu možete napipati manju rupicu. Njeno masiranje smanjuje bol u sljepoočnicama i otklanja umor očiju.

55

6. i posljednja točka nalazi se na ruci, a njenom masažom ublažava se i bol u leđima te napetost vratnih mišića.

66

(www.icv.hr; foto:brightside.me)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content