Društveni dom u Rezovcu zasjat će u novom ruhu

Projekt koji je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Virovitica, odobren je za sufinanciranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.324.788,13 kuna.

Kroz projekt će se provoditi mjere energetske učinkovitosti na zgradi Društvenog doma u Rezovcu, obnovit će se ovojnica zgrade, izvršiti ugradnja novog visokoučinkovitog i poboljšanje postojećeg sustava grijanja te zamijeniti postojeći sustav pripreme potrošne tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije. Planirani građevinski zahvati na predmetnom objektu obuhvaćaju izvođenje toplinske zaštite zidova prema negrijanom ili vanjskom prostoru, zamjenu postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, izvedbu toplinske zaštite stropa prema negrijanom tavanu i izvedbu toplinske zaštite poda prema negrijanom prostoru. Planirane strojarske instalacije su rekonstrukcija postojeće plinske instalacije, instalacija niskotemperaturnog grijanja, priprema tople potrošnje vode solarnim kolektorima i ventilacije.

Primjenom mjera energetske učinkovitosti ostvaruju se uštede godišnje potrebne topline za grijanje zgrade od 60,70%, uz smanjenje godišnje emisije CO2 za 21,86 tona i godišnje primarne energije za 69,75%.

Projekt koji je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Virovitica, prijavljen je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji se financira iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. (vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content