DRVENE PRIČE: Na kreativnoj radionici u muzeju djeca pokazala da brinu više o prirodi od odraslih

U Gradskom muzeju Virovitica u četvrtak popodne održana je radionica pod nazivom „Drvene priče“. Ovu kreativnu radionicu za djecu i roditelje osmislila je i vodila profesorica Anamarija Kučan, kustosica likovne zbirke muzeja. Radionica je u sklopu pedagoških aktivnosti muzeja bila organizirana i tematski postavljena ususret Danu planete Zemlje. Taj međunarodni dan ekološke svjesnosti obilježava se 22. travnja u više od 170 zemalja, a njegovim se obilježavanjem želi skrenuti pozornost na opasnosti koje prijete životu na Zemlji zbog porasta globalnog onečišćenja.

Stoga je radionica započela razgovorom o važnosti prirode i recikliranja, odnosno o dobrobitima koje priroda daje ljudima. Djeca su se pokazala kao dobri poznavatelji čiste prirode, ponekad i bolji od odraslih, a zatim su u odličnom raspoloženju na recikliranim papirima sa svojim roditeljima crtali lišće, ptice, krošnje… Napravili su male umjetničke instalacije koje će u nedjelju, kada ove godine pada Dan planete Zemlje, biti izložene na prostoru ispred muzeja. (www.icv.hr, zv)

IMG 3127 Custom IMG 3122 Custom IMG 3114 Custom IMG 3103 Custom IMG 3096 Custom IMG 3070 Custom IMG 3060 Custom IMG 3052 Custom IMG 3037 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content