FOTO: Virovitica je bila domaćin 43. regionalne Domijade – na državno prvenstvo putuju i virovitički učenici dizajneri

Nakon dvanaest godina Učenički dom u Virovitici bio je domaćin 43. regionalne Domijade, natjecanja učeničkih domova regije sjever u sportskom i kulturnom programu. Sudjelovalo je deset domova naše regije iz Bjelovara, Čakovca, Varaždina, Maruševca, Ivanić Grada, Kutine, Križevaca, Garešnice i Virovitice.

Svečanost otvorenja upriličena je u Kazalištu Virovitica, gdje su u ime Virovitičko-podravske županije i Grada Virovitice taj hvalevrijedan susret učenika pozdravili županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, sport, kulturu i tehničku kulturu Vesna Šerepac i gradski pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Alen Bjelica.

Sportska natjecanja u malom nogometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu, badmintonu i šahu održana su na sportskim terenima u Virovitici i Gradini, a izložba multimedijalnog stvaralaštva bila je u prostorijama Učeničkog doma. Scenski glazbeno-plesni program održan je u poslijepodnevnim satima u Kazalištu Virovitica.

Na državnu Domijadu koja će se održati u Rovinju od 4. do 6. svibnja 2018. zahvaljujući osvojenim prvim mjestom u kategorijama modni dizajn, idustrijski dizajn, rukotvorine i instalacija plasirali su se učenici Učeničkog doma iz Virovitice. U malom nogometu najbolji je bio Bjelovar, u košarci Varaždin, u odbojci Ivanić Grad, u badmintonu ženskom i muškom ekipe iz Ivanić Grad, u stolnom tenisu muškom ekipa iz Ivanić Grada, u stolnom tenisu ženskom ekipa iz Bjelovara, u šahu žene Bjelovar i šahu muški učenici iz Varaždina.

U multimedijalnom stvaralaštvu u kategriji crteža na državno prvenstvo plasirali su se učenici iz Kutine, u kategoriji slika učenici iz Maruševca, u kategoriji skulptura Garešnica, u kategoriji videozapisa učenici iz Bjelovara, a u kategoriji keramika i fotografije učenici Doma graditeljske škole Čakovec. U glazbeno-scensko-plesnom izrazu prva mjesta osvojili su u kategoriji glazbeni izraz učenici iz Varaždina, u kategoriji plesnog izraza učenici iz Križevaca, u kategoriji folklor učenici iz Bjelovara, u kaegoriji recitacija učenici iz Varaždina, a u kategoriji scenski izraz učenici iz Kutine.

Priznanja je dodijelila vršiteljica dužnosti ravnateljice Učeničkog doma iz Virovitice Martina Tišljar, koja je nakraju i zatvorila ovogodišnju 43. Domijadu. (www.icv.hr, bs, foto: udv.hr)

[g-gallery gid=”452454″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content