Inicijativa za osnivanje Koordinacijskog odbora Rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav

U Informativno edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima, na inicijativu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, danas je održan sastanak predstavnika 9 institucija (2 mađarska Nacionalna parka, 6 županijskih Javnih ustanova i Park prirode Kopački rit) koje upravljaju zaštićenim i Natura 2000 područjima u Mađarskoj i Hrvatskoj na području prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav, pod zaštitom UNESCO-a.

Sudionici sastanka izrazili su snažnu podršku inicijativi za osnivanje Koordinacijskog odbora RB MDD, koji će doprinijeti snažnijoj suradnji po pitanju upravljanja, prezentacije i promocije, te povećanja svijesti javnosti o vrijednosti i važnosti očuvanja izuzetne biološke raznolikosti ovog područja, prepoznatoj kroz UNESCO-ov program Čovjek i biosfera.

Slijedeća faza u osnivanju Koordinacijskog odbora je usaglašavanje teksta Memoranduma o osnivanju i potpisivanje Memoranduma od strane svih 9 institucija. (virovitica-nature.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content