ISPUNIO MU SE DJEČAČKI SAN: Marko Cingel iz Orahovice oduševljava igrom u češkoj Dukli

Marko Cingel (26) izvrstan je orahovački rukometaš koji je nakon igranja u njemačkim i talijanskim klubovima ovog ljeta potpisao za bivšeg prvaka Europe, prašku Duklu. Od dolaska u grad na Vltavi oduševljava svakim nastupom. Iako je tijekom svoje karijere najčešće igrao na poziciji lijevog vanjskog, zbog svoje visine od 210 centimetara pronašao se na mjestu kružnog napadača ili pivota. To igra i danas u Dukli.

SJAJNO UIGRANA MOMČAD

– Završili smo regularni dio sezone, a otkako sam ovdje, izgubili smo samo dvije utakmice. Dojmovi su odlični. Osobno sam zadovoljan s klubom, a vjerujem da su i suigrači zadovoljni sa mnom. To mi je trenutno najvažnije – kaže Marko te otkriva kako se sjajno uklopio u momčad. Za Prag kaže kako je grad koji živi danonoćno i da ga svakome od srca preporučuje, a riječi hvale ima i za svoje suigrače.
– Odlični su. Uvijek su spremni pomoći. Dvojica su u A selekciji Češke, a sedmorica, ponekad i osmorica u selekciji U-21. Što se tiče kvalitete, mislim da nam ona ne nedostaje. Sjajno smo uigrani, a to će na kraju zasigurno donijeti i rezultat. S ljudima u Upravi kluba sam također u dobrim odnosima. U Dukli sve funkcionira odlično – sretno priča Marko, te kaže kako su igračima nezamjenjiva podrška brojni navijači koji ih revno prate iz utakmice u utakmicu.

Marko Cingel 2

Čeka ih nastavak prvenstva, osam je klubova koji se bore za bodove. Ispred Dukle je utakmica u četvrtfinalu.

– To je zapravo repriza prošlogodišnjeg finala i nadam se istom rezultatu! Ciljevi kluba su isti: osvojiti prvenstvo i što dalje dogurati u Europi – kaže Marko Cingel.

VAŽNA PODRŠKA

Prag je kruna njegove karijere, oduvijek je sanjao doći i igrati za veliki klub iz male sredine.
– Osjećaj je izvanredan. Mogu slobodno reći da ovo što trenutno radim i proživljavam je ostvarenje mojih dječačkih snova. To je ono što sam oduvijek želio. Sjećam se kada su me kao dječaka zbog visine nagovarali na košarku. Čak sam i pokušao igrati, no rukomet je oduvijek bio moja najveća ljubav – priznaje Marko, koji je sretan jer je uspio u svom najdražem sportu. Zahvaljuje svim prijateljima iz Orahovice koji su ga posjetili u Pragu i svom starom klubu. Podršku mu je dala i gradonačelnica Ana-Marija Petin.
– Puno znači kada je rodni grad uz tebe, motiv za uspjeh i trud tada su još veći – zaključuje Marko Cingel, poznat kao iznimno skroman mladić velikog srca, iznimno marljiv i predan u onome što radi.
(www.icv.hr, vg)

Marko Cingel 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content