“Mislimo zeleno” – Rad Dječeg vrtića Suncokret iz Slatine najkreativniji u Hrvatskoj

Povodom Dana planeta Zemlje više od 40 vrtića s područja cijele Republike Hrvatske prijavilo je svoje radove na natječaj “Mislimo zeleno” u organizaciji KTC-a.

Zadatak je bio izraditi sovu, maskotu KTC-a , od ekološki prihvatljivih materijala. Cilj natječaja “Mislimo zeleno” je educirati i upoznati najmlađe s prirodnim materijalima od kojih se mogu izraditi predmeti koji neće zagađivati okoliš. Najbolji rad dolazi iz Dječjeg vrtića Cvrčak iz Čakovca, najoriginalniji iz Dječjeg vrtića Škrinjica iz Radoboja, a rad slatinskih Suncokreta proglašen je najkreativnijim. Mali Suncokreti ponosni su na svoj uradak u koji su utkali puno truda, mašte, ljubavi i strpljenja, što će KTC nagraditi vrijednim poklon-paketom.

Dječjem vrtiću Suncokret ovo nije prva nagrada za dječju kreativnost, naime 2011. i 2013. godine likovni radovi malih Suncokreta osvojili su drugo mjesto na državnom natječaju Hrvatske turističke zajednice, a prepoznat je i njihov trud u uređenju okoliša te je 2016. godine u sklopu projekta “Najljepši školski vrt” kada je Dječji vrtić Suncokret proglašen jednim od 10 najljepših vrtića u Republici Hrvatskoj. (www.icv.hr, AF; DV Suncokret)