NOĆ KNJIGE 2018.: U opuštenom razgovoru s učenicima književnica Nena Lončar započela manifestaciju posvećenu pisanoj riječi

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica u ponedjeljak, 23. travnja, točno u podne započela je manifestacija koja samo slikovito nosi naziv „Noć knjige“, a zapravo je cjelodnevni program namijenjen popularizaciji pisane riječi.

„Noć knjige“ je počela susretom s književnicom Nenom Lončar koja je djeci, uglavnom učenicima OŠ Ivane Brlić-Mažuranić, govorila o tome kako nastaju priče i romani za najmlađe. U opuštenom i duhovitom tonu djeca su književnici, kao i ona njima, postavljali pitanja i davali odgovore te tako kroz razgovor približili pisanu riječ. Moderatorica susreta je bila glumica i književnica Vlasta Golub, koja je djeci pročitala nekoliko odlomaka iz knjiga Nene Lončar.

„Noć knjige“ se nastavlja popodne u 17 sati dramskom predstavom postavljenom prema slikovnici „Čemu služi ljudsko tijelo“ te u 19 sati gostovanjem popularne blogerice i književnice Ingrid Divković.

[g-gallery gid=”452418″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content