NOVA DNEVNA BOLNICA Radovi napreduju, uskoro stiže nova oprema i prijeko potreban MR uređaj

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, saborski zastupnik i predsjednik Hvidre Josip Đakić, župan Igor Andrović sa svojim zamjenicima Marijem Klementom i Darkom Žužakom, gradonačelnik Ivica Kirin, vršiteljica dužnosti ravnatelja Opće bolnice Virovitica Edita Smiljanić i predsjednica Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Jasna Abramović obišli su radove na dogradnji Aneksa B1 – Dnevne bolnice ukupne vrijednosti 21.827.849 kuna, dok će se za opremanje nove dnevne bolnice uložiti još dodatnih 30 milijuna kuna kojima će opremiti operacijske sale, središnja sterilizacija, jedinica za intenzivno liječenje, dnevna bolnica.

Zahvaljujući dobivenim medicinskim aparatima i modernoj tehnologiji pacijenti više neće morati ići u Zagreb i veća mjesta jer će istu kvalitetu usluge imati i u Virovitici.

MG 7605

Gradnju izvodi zajednica ponuditelja, Nexe gradnja Našice, Panon gradnja Našice, Elektrocentar Petek Ivanić Grad te Vodovod montaža Osijek, dok stručni nadzor provodi zajednica ponuditelja, King Art Studio Virovitica, NNM energetika Virovitica i Rešetar Slatina.
Osim toga, provedbom ovog projekta virovitička Opća bolnica smanjit će liste čekanja, broj akutnih kreveta te istovremeno povećati funkcionalnost dnevnih bolnica.

Projekt Opće bolnice Virovitica, čiji je osnivač Virovitičko-podravska županija, ukupne vrijednosti 50 milijuna kuna, napisala je VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

MG 7576

RADOVI NA IZGRADNJI DNEVNE BOLNICE TREBALI BI ZAVRŠITI DO RUJNA IDUĆE GODINE

Vršiteljica dužnosti ravnatelja Opće bolnice Virovitica tom je prilikom izrazila zadovoljstvo radova koji su u tijeku, a trebali bi završiti do rujna iduće godine.

– Izuzetno sam zadovoljna što su se ova sredstva uložila baš u Dnevnu bolnicu koja je neophodno potrebna pacijentima koji će konačno imati jedan normalan prostor sa svom potrebnom opremom koja će povećati kvalitetu zdravstvene usluge, ali također i smanjiti vrijeme čekanja, te uštedu novca i vremena zbog odlaska u druge bolnice.

Svoje zadovoljstvo nije mogao sakriti ni župan Igor Andrović, koji nam je potvrdio da sve teče po zacrtanom planu.

– Projekt izgradnje Dnevne bolnice smo započeli, a što se tiče opremanja, u tijeku je evoluacija javne nabave i uskoro ćemo našu bolnicu opremiti s novom opremom. Liječnici će tako moći kvalitetnije i još bolje obavljati svoj posao, a pacijenti imati još bolje usluge.

MG 7610

DNEVNOM BOLNICOM OVA INSTITUCIJA ĆE DOBITI STATUS KAKAV I ZASLUŽUJE

Saborski zastupnik i predsjednik Hvidre jedan je od onih koji su se najviše zalagali da ovaj projekt saživi i da virovitička bolnica dobije status kakav i zaslužuje.

– Mislim da je ovo pun pogodak koji će bitno poboljšati kvalitetu usluge i znatno pridonijeti što boljem zdravlju pacijenata na našoj županiji, ali i svima onima koji gravitiraju u ovoj našoj bolnici. Opremanje šest operacijskih blokova su nužda i potreba kako bi liječnici kvalitetno mogli obavljati operacije, te postići i zadovoljstvo u poslu koji obavljaju. Vjerujem da ovim investicijskim ciklusom nije kraj u opremanju bolnice, te da ćemo dalje slijediti potrebe ove važne institucije.

MG 7641

PROJEKTE OPĆE BOLNICE VIROVITICA PODRŽAVAJU MINISTARSTVA, ALI I VLADA RH

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić bio je također jedan od onih zbog kojih je ovaj projekt ugledao svjetlo dana kao bivši župan Virovitičko-podravske županije, ali i sada kao ministar.
– Projekt koji je započeo davno prije dočekao je i sadašnjeg župana Igora Androvića, ali i Vladu RH, te ministarstva, odnosno Vladu u cjelini koja pomaže da se završi kompletna priča zdravstvene zaštite na području Virovitičko-podravske županije. Uskoro ćemo nabaviti i magnetsku rezonancu koja će također pomoći da pacijenti koji se liječe u virovitičkoj bolnici imaju kvalitetnu skrb. Dakle, i po tom pitanju ne brinemo se samo za građane većih gradova, nego i za uvjetno rečeno ruralna područja. (www.icv.hr, bs, foto: Matija R.)

[g-gallery gid=”452297″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content