Od ove godine Udruga umirovljenika općine Lukač imat će razne kreativne radionice

Pod predsjedanjem Branka Videkovića, u Domu umirovljenika u Turanovcu održana je godišnja izvještajna skupština Udruge umirovljenika općine Lukač.

Iz izvješća o radu udruge koja broji 190 članova i koje je podnio predsjednik Videković, mogla se iščitati izuzetno dobra suradnja s općinom Lukač i načelnikom općine Đurom Bukvićem, čijom zaslugom između ostalog lukački umirovljenici imaju jedan od najbolje uređenih umirovljeničkih domova. Daljnju pomoć radu ove brojne i vrlo aktivne udruge na skupštini su obećali predstavnici Općine Lukač, zamjenik načelnika općine Josip Kučan i predsjednik Općinskog vijeća Tomislav Živković, ali i brojni predstavnici drugih umirovljeničkih udruga koje odlično surađuju s lukačkim umirovljenicima, te po riječima svih njih, to će činiti i u buduće. Prioritetni zadatak Udruge umirovljenika Lukač i ove će godine biti pomoć i skrb nad starijim, bolesnim i nemoćnim mještanima, humanitarne djelatnosti, obilasci svojih članova, ali i razni izleti diljem Hrvatske, te redovni sastanci i druženja. Namjera im je od ove godine oformiti i kreativne radionice na kojima bi članovi izrađivali razne tradicionalne ukrase i odjeću, te na taj način sačuvali tradiciju života u ovim krajevima.

Nakon što su svi nazočni pozdravili rad ove udruge, skupština je kao obično nastavljena druženjem umirovljenika i njihovih gostiju uz glazbu i ples. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”450741″ random=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content