Odobren projekt Energetske obnove Mjesnog doma u Golom Brdu

Projekt Energetske obnove Mjesnog doma u Golom Brdu ukupne vrijednosti 1.027.065,30 kuna odobren je za sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja u iznosu od 621.619,90 kuna.

Projekt koji je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Virovitica, prijavljen je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji se financira iz Fonda za regionalni razvoj. Svrha projekta je energetska obnova Mjesnog doma u Golom Brdu, koji je izgrađen 1987. godine te je u izrazito lošem stanju.

Provedba mjera energetske učinkovitosti obuhvaća obnovu ovojnice zgrade i ugradnju novog visokoučinkovitog sustava grijanja, izvođenje toplinskog izolacijskog ETICS sustav za fasadu, izvođenje završnog sloja fasade, zamjenu postojeće neadekvatne stolarije, ugradnju zaštite od sunca na stolariju te ugradnju visokoučinkovitih kondenzacijskih plinskih uređaja. Primjenom navedenih mjera ostvaruju se uštede godišnje potrebne topline za grijanje od 76,1%, uz smanjenje godišnje emisije CO2 za 51,3% i godišnje primarne energije za 46,2%.

Prijavitelj posjeduje izdašno iskustvo u provedbi projekata financiranih iz sredstava Europske unije. Na području Virovitice također se trenutno provode energetske obnove zgrada dječjih vrtića i osnovnih škola kojima je osnivač Grad Virovitica. (vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content