Odobren projekt Energetske obnove Područne škole u Milanovcu

Projekt Energetske obnove PŠ Ivane Brlić Mažuranić u Milanovcu ukupne vrijednosti 773.253,11 kuna, odobren je za sufinanciranje Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Projekt, koji je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Virovitica, prijavljen je Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji se financira iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj projekta je smanjenje potrošnje energije u Područnoj školi Ivane Brlić Mažuranić Milanovac kroz energetsku obnovu zgrade. Planirane mjere projekta su: izvesti toplinski izolacijski ETICS sustav za fasadu, završni sloj fasade izvesti materijalom sa što manjim koeficijentom toplinske provodljivosti, sve toplinske mostove riješiti ETICS sustavom za fasadu, zamjena postojeće neadekvatne stolarije novom aluminijski plastificiranom stolarijom, ugradnja zaštite od sunca na ugrađenu stolariju i ugradnja plinskog kondenzacijskog kotla. Energetskom obnovom godišnja potrebna toplina za grijanje smanjit će se za 61,73%, godišnja primarna energija smanjit će se za 53,60%, dok će se godišnja emisija CO2 smanjiti za 54,30 %.

Prijavitelj Grad Virovitica, trenutno ima 10 prijavljenih projekata na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content