Odobrena obnova Mjesnog doma u Koriji, zgrade Sportske zajednice i Streljane

Projekti Energetske obnove Mjesnog doma u Koriji ukupne vrijednosti 1.078.582,50 kuna, zgrade Sportske zajednice ukupne vrijednosti 1.564.938,84 kuna i zgrade Streljane ukupne vrijednosti 1.055.376,80 kuna, odobreni su za sufinanciranje iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekte koje je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom, prijavljeni su Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja za sufinanciranje na Javni poziv Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora koji se financira iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Provođenjem mjera energetske učinkovitosti, obnovit će se ovojnice zgrada, izvršiti ugradnja novog visokoučinkovitog, kao i poboljšanje postojećeg sustava grijanja te zamijeniti postojeći sustav pripreme potrošne tople vode sustavom koji koristi obnovljive izvore energije. Planirani građevinski zahvati na predmetnim objektima obuhvaćaju izvođenje toplinske zaštite zidova prema negrijanom prostoru, zamjenu postojeće neadekvatne stolarije ugradnjom PVC stolarije te izvedbu toplinske izolacije krova krovnim panelima. Također provest će se i mjere fokusirane na zamjenu sustava grijanja (ugradnja kondenzacijskog kotla i novih radijatora), čime se postiže značajna ušteda toplinske energije.

Budući da se danas mjere energetske učinkovitosti nameću kao imperativ, projekti su izrađeni sa svrhom povećanja energetske učinkovitosti zgrada. (virovitica.hr, vta.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content