Osnova škola Ivane Brlić Mažuranić pobijedila na krosu Sportskih novosti; pobjede Paule Rakijašić i ekipe učenica Gimnazije Petra Preradovića u konkurenciji trećih i četvrtih razreda

U Zagrebu je, uz jezero Bundek, održan tradicionalni, 35. po redu (17. obnovljeni), Kros Sportskih novosti koji tradicionalno organiziraju Sportske novosti i Hrvatski atletski savez, a ciljem je prošlo preko 3500 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske, studenata i studentica Zagrebačkog sveučilišta te po prvi puta i građana. U konkurenciji osnovnih škola u ženskoj, muškoj konkurenciji, te u ukupnom poretku pobijedila je osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Virovitice.

To je ekipi koju je vodio profesor Zlatko Tot četvrta pobjeda u posljednjih pet godina. Ove godine za ostatak konkurencije ekipno osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić je bila neki drugi svijet.

kros SN 2018

Pojedinačno su se na popeli na postolja:

  • Luka Knežević (osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić – drugo mjesto u konkurenciji trećih razreda)
  • Leonnardo Alavanja (osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić- treće mjesto u konkurenciji četvrtih razreda)

Ekipni rezultati: Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić Virovitica: 2. mjesto učenice 3. razredi:

1. mjesto učenici 3. razredi;
1. mjesto učenice 4. razredi;
3. mjesto učenice 5. razredi;
1. mjesto učenice 6. razredi;
2. mjesto učenice 7. razredi;
2. mjesto učenici 7. razredi;
2. mjesto učenice 8. razredi.

rakijasic 1

U konkurenciji srednjih škola, Gimnazija Petra Preradovića bila je u ukupnom poretku na sedmom, a Tehnička škola Virovitica na šesnaestom mjestu. Pojedinačno u konkurenciji učenica trećih i četvrtih razreda srednjih škola pobijedila je Paula Rakijašić iz Gimnazije Petra Preradovića Virovitica. Ekipne pobjednice u istoj konkurenciji su također učenice Gimnazije Petra Preradovića Virovitica (Paula Rakijašić, Lena Sabo i Ema Borković). (www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content