Osnovnoškolci praznike provode učeći osnove radnih vještina uz Društvo strojara “Oto Horvat” Virovitica

Društvo strojara „Oto Horvat“ Virovitica u suradnji s Osnovnom školom Vladimir Nazor tijekom proljetnih praznika organizira radionice iz tehničke kulture za učenike 5. i 6. razreda. Učenici tako imaju priliku izrađivati razne modele koristeći razne alate. Na današnjoj radionici izrađivali su drveni stolni držač za začine i ubruse.

Voditelji radionice su Boris Kulišić i Zoran Kozjak iz Društva te Zlatko Kovačević nastavnik tehničke kulture iz OŠ Vladimir Nazor. Učenicima sudionicima radionice pomažu i volonteri učenici 3. razreda Tehničke škole Virovitica, smjer računalni strojarski tehničar Toni Biondić, Zvonimir Galešić i Ante Furlan.

Prema riječima predsjednika Društva, Borisa Kulišića, cilj je mlade približiti tehnici i strojarstvu. – Želimo im pomoći da steknu osnovne radne vještine i radni odgoj te da ih malo odvučemo od mobitela i računala – istaknuo je, dodajući kako su uz pomoć Grada Virovitice kupili strojeve pomoću kojih mlade uče ovim vještinama.

No, na ovome ne planiraju stati. – Ovo je tek početak. Nadamo se da ćemo dobiti još neka sredstva i proširiti strojni park te ćemo tako tijekom ljetnih i zimskih praznika organizirati još ovakvih radionica – rekao je B. Kulišić, ističući kako im je želja osnovati školu robotike, za koju su mladi izuzetno zainteresirani, no problem im predstavljaju financijska sredstva koja se nadaju da će jednoga dana uspjeti prikupiti i ispuniti svoje, ali i želje mladih zainteresiranih za ovu sve popularniju granu inžinjerske znanosti.
(www.icv.hr, ml)

[g-gallery gid=”449051″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content