PLIN VTC: Gubitak plina u prošloj godini ispod jedan posto

Tvrtka Plin Vtc održala je redovnu Skupštinu na kojoj je, na zadovoljstvo vlasnika i osnivača, istaknuto kako je u 2017. godini tvrtka ostvarila dobit u iznosu 1.175.226,28 kuna. Skupštini su nazočili gradonačelnik Ivica Kirin, ujedno i predsjednik Skupštine, načelnici općina Gradina, Suhopolje i Špišić Bukovica: Marko Ajček, Siniša Horvat i Hrvoje Miler, predstavnica Općine Lukač te direktor tvrtke Zvonko Kožnjak.

– Prije četiri godine napravili smo oko 100 kilometara nove mreže, što nam je omogućilo preko 8.000 kupaca, a u budućnosti će ta brojka vjerojatno rasti jer se na cijeloj toj mreži pojavljuju novi kupci, rekao je direktor tvrtke Zvonko Kožnjak.

Ono što je obilježilo 2017. godinu je završetak priprema za restrukturiranje kako bi tvrtka bila spremna za 2021. godinu, koja je prema Zakonu o tržištu plina u RH krajnji rok kada će se tržište plina otvoriti za kućanstva. Tada će Plin Vtc morati biti dio jednog velikog sustava jer bi se kao mali distributer teško održao na tržištu.

– Grad Virovitica kao većinski vlasnik i tvrtka Plin Vtc prošle su godine krenuli u postupak pripreme za izlazak na tržište plina tako da je odabran konzultant za kompletan proces prodaje, odnosno strateškog partnerstva. U planu nam je taj proces odraditi do kraja ove godine te izabrati najkvalitetnijeg dobavljača na budućem tržištu plina kako bi Plin Vtc svim svojim kupcima osigurao povoljnu cijenu, rekao je Zvonko Kožnjak.

Plin Vtc ukupno ima 380 kilometara mreže na cijelom distribucijskom području, a riječ je o području grada Virovitice i okolnih općina: Gradina, Lukač, Suhopolje i Špišić Bukovica.

– U prošloj godini gubitak plina bio nam je ispod jedan posto, s time da nam Hera priznaje tri posto, a Ministarstvo financija do 5 posto. Stoga možemo reći da smo se zaista potrudili. Svakodnevno imamo dvije do tri ekipe koje rade na ispitivanju mreže i ne dopuštamo više situacije koje će nam narušiti poslovanje, zaključio je Zvonko Kožnjak. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content