POZIV POLJOPPRIVREDNICIMA: Osigurajte svoje usjeve, Agencija pokriva 70 posto police osiguranja

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu podmjere 17.1. Osiguranje usjeva, životinja i biljaka iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Na natječaj se mogu javiti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika, a maksimalni iznos godišnje potpore po korisniku je 75.000 eura u kunskoj protuvrijednosti i odnosi se na godinu za koju su zahtjevi za isplatu potpore podneseni. Intenzitet potpore iznosi do 70% prihvatljive premije osiguranja, a ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 70 milijuna kuna.

Napominjemo da korisnik mora biti upisan u Upisnik poljoprivrednika u trenutku podnošenja zahtjeva za isplatu potpore, a sve detalje možete pogledati ovdje.

Izjava ministra Tomislava Tolušića:

„Nova mjera za osiguranje usjeva omogućava puno manji trošak poljoprivrednicima jer Ministarstvo plaća 70% police osiguravajućim društvima, a poljoprivrednik samo 30%“.

Zahtjeve za potporu mogu podnijeti i poljoprivrednici koji su police osiguranja ugovorili prije objave ovog natječaja.

Ministarstvo je o novim uvjetima ugovaranja osiguranja putem Hrvatskog ureda za osiguranje obavijestilo i društva za osiguranje. Reakcije su pozitivne i očekuje se povećanje interesa poljoprivrednika i povećanje broja ugovorenih osiguranja. (mps.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content