PROFESIONALNA ORIJENTACIJA: Učenici mlađim kolegama demonstrirali što sve uče i rade na nastavi u srednjoj školi

Osnovna škola Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici bila je danas (petak) domaćinom profesionalne orijentacije za učenike 8. razreda. Štandovima i prezentacijama osnovcima su se predstavili učenici pet srednjih škola s područja Virovitice: Strukovne, Industrijsko-obrtničke, Tehničke škole te učenici Katoličke gimnazije s pravom javnosti u Virovitici i Gimnazije Petra Preradovića.

Osnovce su nastojali zainteresirati za nastavu i praktični rad u svojim školama. Demonstrirali su im rad senzornog didaktičkog stola, cvjetne presadnice i ukrase, obrađene predmete od drveta, presadnice izgubljenih šumskih voćkarica…Osnovci i njihovi roditelji mogli su i provjeriti razinu šećera u krvi i krvni tlak, saznati više o virtualnom poduzeću kojim upravljaju učenici, isprobati kolače i napitke koje su učenici pripremili te saznati više o gimnazijskim programima.

– Riječ je o manifestaciji koju provodimo već treću godinu, a nositeljica ideje je naša psihologinja Sanja Milković-Šipek. Na ovaj način na jednom mjestu profesori i učenici prenose svoja iskustva o nastavnim programima svojih škola, ali i kakva budućnost na tržištu rada očekuje učenike koji se odluče za određeni smjer. To je važna komponenta, budući da je tržište rada postalo turbulentno – rekao je Ivica Tomljanović, ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”451844″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content