PROJEKT 4E4K: „RADIONICA ZRAK – IGRA ZBLIŽAVA DJECU“: Dječji vrtić CVRČAK Virovitica organizirao radionicu u sklopu Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Mađarska-Hrvatska 2014.-2020.

U prostorijama Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica u utorak, 10. travnja 2018. godine, održana je „Radionica zrak – Igra zbližava djecu“ koja je sastavni dio implementacije projekta 4E4K. Svrha projekta je edukacija djece vrtićke dobi iz dvaju vrtića prekograničnog područja kroz zajedničke aktivnosti na kojima djeca na kreativan i njima prilagođen način stječu nova znanja i vještine.
Do sada je provedeno ukupno pet projektnih aktivnosti; četiri u organizaciji Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica i jedna u organizaciji partnerskog vrtića iz Pečuha.

Radionicu koja je održana u utorak, 10. travnja 2018. godine u Virovitici, provela je odgojiteljica Nada Bartolić, a radi se o tradicionalnim dječjim igrama koje je odgojiteljica skupljala 25 godina s područja bivše općine Virovitica. Većina tih igara datira već s početka prošlog stoljeća, a neke od njih rado se igraju i dan-danas.

ZBLIŽAVANJE DJECE NAJMLAĐE DOBI
Cilj ove i svih ostalih radionica je uspostavljanje prekogranične suradnje dvaju vrtića putem različitih odgojno-obrazovnih aktivnosti i igre koja potiče zdrav psihofizički razvoj djece, posebice ako se radi o zajedničkim igrama kojima se postiže usklađenost i zbližavanje djece najmlađe dobi.
Ravnateljica Dječjeg vrtića CVRČAK Virovitica, Anka Tomac, istaknula je da je ukupni iznos projekta 114.866,20 eura, a sufinanciranje Europske unije iznosi 85%, odnosno 97.636,26 eura, dok ostatak financira Grad Virovitica. Zahvaljujući ovom projektu, a u svrhu uspješne provedbe predviđenih aktivnosti, dječji vrtići u Virovitici i Pečuhu bit će opremljeni s dodatnim sportskim i edukativnim sadržajima. Nositelj projekta je Dječji vrtić CVRČAK Virovitica, a projektni partneri su Hrvatski vrtić, osnovna škola, gimnazija i učenički dom „Miroslav Krleža“ iz Pečuha i Razvojna agencija VTA.
Sljedeća projektna aktivnost bit će organizirana u Pečuhu, kada će odgojitelji virovitičkog vrtića sudjelovati na zajedničkoj mini-konferenciji s odgojiteljima iz Pečuha.
(www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”450072″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content