Raspisan Javni poziv za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na području županije

Foto: K. Toplak

Na temelju članka 16. Odluke o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije u 2018. godini, virovitičko-podravski župan, Igor Andrović, raspisao je Javni poziv za dodjelu subvencija i donacija za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije za programe:

  • Unos divljači u lovišta
  • Premija osiguranja lovišta za štete na divljači i od divljači, te za štete na lovnotehničkim i lovnogospodarskim objektima
  • Odstrel predatora
  • Kupovinu zemljišta za osnivanje remiza za divljač i/ili izgradnju lovačkog doma
  • Razvoj lovnog turizma
  • Legalizacija lovačke kuće/doma s pratećim objektima
  • Izgradnja novih i adaptacija postojećih lovnotehničkih i lovnogospodarskih objekata, lovačkih strelišta, kao i hladnjače za pohranu mesa te sustava za otkožavanje i rasijecanje mesa od divljači

Korisnici subvencije i donacije su lovozakupnici i koncesionari koji imaju u zakupu i/ili koncesiji zajednička ili državna lovišta (cijelo državno lovište ili veći dio državnog lovišta u Virovitičko-podravskoj županiji) na području Virovitičko-podravske županije, a nemaju dugovanja s naslova lovozakupnine ili koncesije, te ispunjavaju i druge uvjete i kriterije iz Odluke o novčanim potporama za razvoj i unapređenje lovstva na području Virovitičko-podravske županije.

Najviši ukupni godišnji iznos ”subvencije” za razvoj i unapređenje lovstva koji jedan korisnik može ostvariti iznosi 40.000,00 kuna, dok najviši ukupan godišnji iznos ”donacije” za razvoj i unapređenje lovstva koju jedan korisnik može ostvariti iznosi 100.000,00 kuna. Više o ovom javnom pozivu s pripadajućom dokumentacijom možete vidjeti ovdje. (www.vpz.hr)