RIBIČKA PRIČA: Lovio šarana, ulovio soma od 35 kilograma

- PROMO -

Sreća se danas (subota) osmjehnula Željku Đuroviću, ribolovcu iz Sv. Đurađa nedaleko od Virovitice. Na virovitičkim ribnjacima, nešto prije podneva, ulovio je svoj životni ulov – soma dugog 170 centimetara i teškog 35 kilograma.
– Ne mogu opisati koliko sam sretan, ovo mi je najveći ulov u životu i to samo dan prije početka lovostaja – kaže nam oduševljeni Željko, koji ističe kako je na ribnjacima u biti lovio – šarana.

som4

– Bacio sam kukuruz, kao i obično, a kad je riba povukla, i nije puštala, znao sam da to ne može biti šaran. Ulovio se na šaranski štap od tri libre, koji i nije moj, posudio sam ga, pa sam se cijelo vrijeme brinuo hoće li štap izdržati, hoće li ga oštetiti, jer je skup – o borbi između ribe i ribiča koja je trajala punih 45 minuta priča nam Željko, ponosan što je na današnjem ribolovu s njim bio i četverogodišnji unuk Marin.

 

som3

 

– Rekao sam mu: dedi se danas posrećilo, da ne misli kako se takve ribe izvlače svaki dan, nego da zna kako je ovo zaista rijetkost, da se dogodilo jednom u mnogo, mnogo godina. Bit će i on ribič, siguran sam, kao i ja, odmalena – sa smiješkom kaže Željko, član ŠRĐ Ođenice.

Nakon što je divovskog soma izvukao na obalu, odmah je ovjekovječio trenutak koji će pamtiti zauvijek, a svoju sreću poželio je podijeliti i s javnošću.

som1

Ulov je dodatni razlog za veselje jer će njime obradovati i druge, kaže ribič Željko.
– Ovaj će som završiti u ‘fišu’, nešto ćemo spremiti za kasnije, a veći dio ćemo podijeliti drugima. Obitelji, prijateljima, susjedu koji je imao pune ruke posla oko rezanja na manje komade, ma bit će za sve – poručuje sretni ribič Željko.

(www.icv.hr, mlo, snimio: obiteljski arhiv)

Povezane vijesti

Skip to content