SKUPA VOŽNJA Kroz Viroviticu projurio sa 142 km/h, snimio ga policijski radar

Tijekom proteklog tjedna na prometnicama na području PU virovitičko-podravske dogodilo se 6 prometnih nesreća, od kojih su 3 prometne sa ozlijeđenim osobama u kojima su 3 osobe zadobile lakše tjelesne ozljede te 3 prometne nesreće s materijalnom štetom. U jednoj prometnoj nesreći vozač je bio pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), dok su u tri prometne nesreće počinitelji napustili mjesto događaja te su naknadno pronađeni.

Utvrđeni prekršaji

Ukupno je utvrđeno 355 prekršaja, od čega je 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 157 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 47 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 2 prekršaja ne korištenja kacige, 5 prekršaja upravljanja prije stjecanja, 23 ostalih prekršaja biciklista, i dr.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,52g/kg je utvrđena u četvrtak u Virovitici, kod vozača bicikla starosti 45 godina.

Najveća brzina od 142 km/h (ograničenje 50 km/h) utvrđena je u četvrtak u Virovitici kod vozača osobnog automobila, prekršaj utvrđen stacionarnim slikačem a vlasniku vozila slijedi obavijest o počinjenom prekršaju i zahtjev za dostavi podataka o počinitelju prekršaja.

Uhićene i zadržane osobe temeljem odredbi čl.134. i 137. PZ

Temeljem čl.134. PZ uhićene su 2 osobe, jedna je upravljala vozilom pod utjecajem alkohola i jedna prije stjecanja prava na upravljanje. Uhićenik koji je upravljao prije stjecanja prava je priveden na Prekršajni sud te je presudom kažnjen na zatvorsku kaznu u trajanju od 15 dana uz rok provjeravanja od 6 mjeseci i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom „F“ kategorije na rok od 12 mjeseci.

Akcije
Tijekom vikenda provedena je akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranih sudionika u prometu na dan petak 27/28. travnja u PP Orahovica u vremenu od 22 – 06 sati. U akciji bilo je kontrolirano 47 vozila, utvrđeno 7 prekršaja (1 alkohol).
(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content