SLATINSKA BANKA d.d. Andrej Kopilaš novi predsjednik, Elvis Mališ novi član Uprave

Savjet Hrvatske narodne banke, održan 10. travnja 2018. dao je prethodnu suglasnost za imenovanje Andreja Kopilaša predsjednikom Uprave Slatinske banke d.d. te imenovanjem Elvisa Mališa članom Uprave. Time je dovršen proces restrukturiranja Uprave Banke s novoimenovanim članovima Uprave.
Andrej Kopilaš diplomirao je Finacijski managment na Ekonomskom fakultetu u Osijeku te je svoju karijeru gradio u bankarstvu, počevši u Slavonskoj banci Osijek 2004. godine, te nakon pripajanja Slavonske banke u Hypo Alpe-Adria-Banci d.d. Zagreb te potom nastavlja karijeru u Erste bancii u Societe Generale – Splitskoj banci. Na mjesto predsjednika Uprave dolazi s pozicije člana Uprave Slatinske banke te će biti zadužen za Poslovanje s klijentima, IT sektor i Pravne poslove.

Elvis Mališ je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, te se 1996. godine zapošljava u Slatinskoj banci gdje je proveo svoju karijeru, od pripravnika do člana Uprave. Na mjesto člana uprave dolazi s pozicije izvršnog direktora podrške poslovanju, a bit će zadužen za sektore Rizika, Naplate i restrukturiranja, Podrške te sektor Platnog prometa.
Ovim imenovanjem Nadzorni odbor osnažio je upravljački tim Banke, što je u skladu s novom poslovnom strategijom vlasnika. Poseban naglasak nova Uprava stavit će na potporu potreba stanovništva, kao i lokalnog gospodarstva, na području šest županija na kojima Banka ima najrasprostranjeniju mrežu poslovnica. Također, unaprjeđenjem informacijsko-komunikacijskih tehnologija i direktnog bankarstva te snažnijim rastom poslovanja sa stanovništvom, malim i srednjim poduzetnicima, kao razvijanjem distribucijskih kanala i proširenjem palete proizvoda, Banka planira povećati zadovoljstvo kvalitetom usluge svojim klijentima.

U 2017. godini Slatinska banka je ostvarila pozitivan rezultat u iznosu od 1,2 milijuna kuna bruto, uz povećanje neto kamatne marže od 31,5% te povećanje rezervacija za 89,8%, što predstavlja uspješan zaokret nakon dvije godine negativnog rezultata. Ukupna neto aktiva iznosi 1,6 milijardi kuna, a ostvaren je i značajan rast plasmana poslovanja sa stanovništvom od 9,31%, a u segmentu poslovanja s gospodarstvom od 34,86%.
Najveći pomak u 2017. godini, u segmentu poslovanja sa stanovništvom, Banka je napravila uvodeći kunske kredite za većinu svojih kreditnih linija s fiksnom kamatnom stopom, čime se klijentima jamči sigurnost u uvjetima prijetećeg rasta referentnih kamatnih stopa na svjetskom tržištu.
Poslovanje u gospodarskom sektoru prvenstveno je usmjereno na financijsko praćenje malog i srednjeg poduzetništva, obrtnika, kao i OPG-a, kako iz vlastitih sredstava, tako i iz sredstava HBOR-a te putem kreditnih linija u suradnji s jedinicama lokalne uprave. Kvalitetna suradnja je i u 2017. godini nastavljena i s HAMAG BICRO-om kroz jamstvene programe za kreditiranje gospodarstva.
Banka tijekom godine uspješno zadržava povjerenje svojih štediša što se očituje velikim udjelom oročenih depozita u ukupnim depozitima stanovništva, sa 66,29 %.

SLATINSKA BANKA d.d.
Uprava Banke
Andrej Kopilaš, predsjednik
Marin Prskalo, član

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content