Trčanjem do zdravlja: Virovitičanin Antun Rajnović tenisicama zamijenio loše životne navike

Trkače staze prije dvije godine postale su ljubav i hobi Virovitičanina Antuna Rajnovića (30) koji već sada niže brojne uspjehe. Antun živi i radi u Zagrebu, a uz sebe uvijek ima tenisice kako bi mogao trenirati gdje god se nađe. Naime, prije dvije godine zbog zdravlja i viška kilograma počeo se rekreativno baviti trčanjem. – U dvije godine smršavio sam 16 kilograma, krenuo sam na utrke i rezultati su počeli dolaziti – rekao je A. Rajnović, koji je od veljače član Atletskog kluba Dubrovnik.

– Trener mi je Ante Živković, poznati i vrlo uspješni hrvatski atletičar, što je velik uspjeh za mene – rekao je Antun, ističući kako još puno mora vježbati, a osobito jer ga u listopadu ove godine čeka i prvi maraton. Antun je do sada trčao utrke polumaratona te osvojio srebro na kros ligi, broncu na Krapinskom ceneru, 3. mjesto na polumaratonu Barcs-Virovitica i druge medalje na istrčanim polumaratonima. No, kako kaže Antun, trkači gledaju vrijeme, a ne poziciju.

-Krenuo sam s 1 sat i 45 minuta, a sad sam to vrijeme „skinuo“ za 25 minuta – ističe Antun, dodajući da planira poboljšati vrijeme za još barem 5 minuta, a onda će se posvetiti pripremama za maraton. Zadnju utrku Antun je istrčao na polumaratonu u Mostaru u vremenu 1:20:10,26, kojim je oborio osobni rekord. Hrvatski rekord od 1993. godine drži Drago Paripović (1:03:47), a nadamo se kako će se njegovom rekordu uskoro približiti i naš Antun Rajnović.

(www.icv.hr, žđ, Foto: Facebook)