U Poreču se održava državna završnica Školskih sportskih društava u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza

U Poreču se održava državna završnica Školskih sportskih društava u organizaciji Hrvatskog školskog sportskog saveza, na kojoj u brojnim sportovima sudjeluju učenici sportaši osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske.

Svečanom otvaranju Državnog prvenstva za srednje škole nazočio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, koji je drugi dan sudjelovao u radionici na temu „Uloga i važnost školskog sporta na lokalnoj razini“.

image4 Custom 1

Nakon predavanja o aktivnostima Hrvatskog školskog sportskog saveza koji provodi niz projekata na lokalnoj razini kao što su Univerzalna sportska škola i Vježbaonica, a potpuno su besplatni za sve učenike osnovnih škola, predstavile su se i neke županije sa svojim pozitivnim primjerima. Na radionici su sudjelovali predsjednik Školskog sportskog saveza Virovitičko-podravske županije Saša Topić te glavna tajnica Sportske zajednice VPŽ Dora Međimorec.

Školski sport je iznimno važan kako bi se učenicima ponudile svakodnevne tjelesne aktivnosti unutar sustava školovanja, a sve s ciljem razvijanja navika redovitog tjelesnog vježbanja i zdravog načina života. Uz animiranje cjelokupne javnosti, na nacionalnoj tako i lokalnoj razini, HŠSS i lokalne zajednice, žele sve aktivnosti i programe školskih sportskih saveza usmjeravati prema zdravstveno usmjerenom tjelesnom vježbanju u cilju sveopćeg boljeg zdravstvenog stanja učenika i prevencije pretilosti i zdravstvenih poteškoća.

image5 Custom

Tim putem su pozvali i sve ravnatelje osnovnih i srednjih škola da u suradnji s lokalnim školskim sportskim savezima ostvare suradnju u cilju uključivanja učenika u neke aktivnosti školskog sporta, koje su usmjerene i besplatne za sve učenike. (www.icv.hr, www.vpz.hr,dm)

viber image23 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content