Učenici posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića Slatina sudjelovali na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava

Učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini sudjelovali su na Završnici Državnog prvenstva školskih sportskih društava Republike Hrvatske u školskoj godini 2017./2018. za učenike s intelektualnim teškoćama. Prvenstvo je održano u Poreču od 19. do 21. travnja 2018. godine. Hrvatski školski sportski savez organizator je Državnog prvenstva u kojem učenici iz centara za odgoj i obrazovanje te osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj pokazuju svoja sportska znanja iz četiri sporta: atletike, plivanja, stolnog tenisa i štafetne igre.

Ove godine, ekipa naše škole bila je jedini predstavnik Virovitičko-podravske županije. Prijavljeni učenici mogli su se natjecati maksimalno u jednom sportu te u dvije discipline unutar istog sporta. Ekipu je činilo 7 natjecatelja i 3 voditelja. Naši učenici: Mateo Grgić, Iris Kokurić, Mihael Trbojević, Tomislav Kljajić, Morena Zidar, Silvija Oreški i Ena Herceg natjecali su se u disciplinama bacanja loptice, skakanja u dalj, trčanja i bacanja kugle. Uz njih su kao voditelji putovali: učiteljica tjelesno – zdravstvene kulture Tomislava Medvedović te učiteljice edukacijske- rehabilitacije Patricija Karaman i Ivana Sabolić.

Nakon smještaja u hotelu Delfin, svečanog otvaranja Prvenstva i zajedničkog plesa i druženja, drugog dana je započelo natjecanje. Natjecanja iz atletike odvijala su se na gradskom stadionu u Poreču, iz stolnog tenisa i štafete u dvorani Intersport u Zelenoj laguni, a iz plivanja na bazenima Kantrida u Rijeci.

Svi učenici dobili su medalje za sudjelovanje, te uz prekrasno druženje, lijepu zabavu i sklopljena nova prijateljstva u subotu u poslijepodnevnim satima krenuli svojim kućama. (www.icv.hr, is)