Veleposlanik Indije u RH održao predavanje u POU Slatina, ”Indijska ekonomija”

Veleposlanik Indije u Republici Hrvatskoj, Sandeep Kumar, jučer je na inicijativu ravnateljice Danijele Fabric Fabijanac posjetio Pučko otvoreno učilište Slatina u pratnji slatinskog gradonačelnika Denisa Ostrošića, gdje je za učenike četvrtih razreda SŠ Marka Marulića Slatina u Art dvorani održao predavanje ”Indijska ekonomija”.

– S obzirom da smo ove godine nastupali na Viroexpu, gdje se je predstavljalo i indijsko Veleposlanstvo, sasvim smo slučajno s njima stupili u kontakt. Oni su bili iznenađeni da tako mali grad kao Slatina ima svoje kino, te smo s njima razgovarali o mogućnosti prikazivanja indijskih filmova u našem kinu. Također, oni su nam ponudili suradnju da dio festivala indijskog filma, koji se u Hrvatskoj jedino održava u Zagrebu, prenesemo u slatinsko kino. Izrazili su želju vidjeti Slatinu, održati neko svoje predavanje, vidjeti kakvu industriju imamo u gradu, pa smo mi složili jedan program u kojem su posjetili Industrijsko-obrtničku školu Slatina, a poslije predavanja o indijskom gospodarstvu za učenike, maturante Srednje škole Marka Marulića Slatina išli smo posjetiti Gradsku upravu gdje smo razgovarali o budućoj mogućoj suradnji i dogovorili skoro održavanje Dana indijske kulture, nakon toga smo obišli tvrtke Marinada i Anka, a za kraj posjeta smo ih odveli u središte kulture našeg grada, Zavičajni muzej Slatina – objasnila je posjet indijskog veleposlanika Sandeepa Kumara Slatini, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac.

Slatinski srednjoškolci su sa zanimanjem popratili predavanje veleposlanika Kumara na engleskom jeziku, te su aktivno sudjelovali u raspravi postavljajući zanimljiva pitanja veleposlaniku. (www.icv.hr, AF)