Virovitičanka Klara Ivoš intenzivno se priprema za svoje prvo natjecanje u weightliftingu

Virovitičanka Klara Ivoš ovih se tjedana intenzivno priprema za svoje prvo natjecanje u weightliftingu koje će se održati 5. svibnja u Vukovaru. Ovo je sport koji od sportaša očekuje disciplinu, ustrajnost te mentalnu i fizičku snagu.

-Weightlifting je olimpijsko dizanje utega u kojem postoje dvije vrste dizanja utega to su trzaj i nabačaj te izbačaj. U ovom sportu se može iskazati nevjerojatna fizička građa te snaga, koncentracija i vještina podizanja vrlo velikih težina ovisno o svojim kategorijama u kilogramima – objašnjava Klara, dodajući kako je cilj podići što je moguće veću kilažu i tako biti bolji od konkurencije.

quicksquare 20184289524382

Trenutno ju najviše muči trema jer se ovim sportom bavi tek 6 mjeseci. – Iako sada imam dosta veliku tremu, znam da sam naporno trenirala i nevjerojatno napredovala s obzirom na to da se relativno kratko bavim olimpijskim dizanjem – govori Klara, uvjerena da će trema postati prošlost kada na natjecanju stane na platformu.

quicksquare 201842895321250 Fotor

Trenira pet puta tjedno, a svaku subotu putuje u Zagreb kod trenera olimpijskog dizanja Ivana Kneza. Često se susreće s radoznalim i začuđujućim pogledima, no to ju nimalo ne obeshrabruje. – Mnogi me pitaju odakle mi tolika volja za višesatnim treninzima, ali ako imate jasno izdefiniran svoj životni san, treba se boriti za njega i davati svoj maksimum iz dana u dan, koliko god spor proces i rezultat bio – zaključuje ova mlada sportašica.
(www.icv.hr, ml; foto:ki)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content