Virovitički biolozi uspješni na Državnom natjecanju i smotri mladih biologa u Crikvenici

Virovitički biolozi, jedini u županiji, i ove su godine sudjelovali na Državnom natjecanju i smotri mladih biologa Hrvatske u Crikvenici od 25. do 28. travnja. Kategorija istraživački projekti je vrlo zahtjevna jer učenici uz testove iz znanja na županijskoj razini prolaze i dva odabira, prvo teme, a kasnije i prihvaćanje rukopisa. Iz cijele Hrvatske prihvaćen je, u tri kategorije, samo 21 istraživački projekt.

Dora Bralić i Klara Pažin učenice 8.razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Virovitica i njihova mentorica dr.sc.Jasna Razlog-Grlica s projektom Ugroženost perunika virovitičkog područja dobile su priznanje za projekt koji promiče biološku raznolikost te u kategoriji osmih razreda osvojile 4.mjesto.

IMG ed88fb9e7e64bcbfb1e87186b4bcf192 V

Učenice Leona Zečević i Petra Rebić drugog razreda Gimnazije Petra Preradovića jedine su ove godine predstavljale biologe naše županije za srednje škole. Uspješno su prezentirale projekt Utjecaj UV-zračenja i biljnih macerata na klijavost pšenice. Njihova mentorica je mag. educ. Ines Tovarović koja je na ovogodišnjem natjecanju sudjelovala i kao članica Državnog povjerenstva iz znanja i istraživačkih radova za četvrte razrede srednje škole. Uz prelijep ugođaj sunčane Crikvenice naši biolozi su stekli nova poznanstva i proširili svoje znanje u istraživačkom radu.
(www.icv.hr, it)
[g-gallery gid=”453300″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content