ZA CIRKUSANTE JE TO OBIČAN DAN U UREDU: Leteće akrobacije, žongliranje i pomicanje vlastitih granica

Za mnoge običan dan na poslu podrazumijeva rad za računalom, predavanje u razredu, popravak rupa na cesti ili niz sastanaka, nešto uobičajeno, rutinski. No za obitelj Spindler dan na poslu znači putovati, slagati cirkuski šator, vježbati na trapezu, voziti motocikl u željeznoj kugli, žonglirati lopticama i smišljati scene koje će i velike i male nasmijati od srca.

Spindlerovi su jedna od ukupno četiri obitelji u Cirkusu Safari iz Austrije, a koji je prošlog vikenda zabavljao virovitičku publiku. Čeka ih nastup u Slatini, Kutini, Osijeku…

– Ovo nije samo show, ovo je način života, pogotovo za nas koji smo ‘rođeni u cirkusu’. Mislim to prije svega na one čiji su i roditelji živjeli i radili u cirkusu, poput mene. Jedno razdoblje u životu nisam bila dio cirkusa, no vratila sam mu se nakon što smo se suprug i ja vjenčali. Ne mogu zamisliti raditi išta drugo – govori nam Magdalena Spindler (35), akrobatkinja, plesačica s vatrom i žena jednog od trojice vlasnika cirkusa.

Ova majka troje djece ističe kako je život u cirkusu težak, zahtijeva trajnu posvećenost i spremnost na promjene koje donose stalno putovanje i nove sredine, ali istodobno da je za sve one koji su cirkuski zrak “okusili” još kao beba, nešto bez čega ne mogu.

S cirkusom putuje 50 ljudi, a svi rade sve, kaže, od montaže i prijevoza, popravaka, nastupaju, pomiču vlastite granice, pomažu jedni drugima ako dođe do ozljeda. Najmlađi član ima 4 godine, a najstariji 80 i zovu ga „kraljem“.

O čemu sanja 19-godišnji klaun Marvin, kako je vozaču motocikla Benjaminu gledati suprugu koja koketira s vatrenom stihijom i predaje se na milost i nemilost svilenoj traci u zraku, pročitajte u reportaži u novom broju Virovitičkog lista. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”453391″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content