Za korisnike sustava navodnjavanja Kapinci – Vaška održan seminar o načinima i mogućnostima navodnjavanja

U Mjesnom domu u Sopju, održan je seminar od navodnjavanju povrća, duhana, žitarica. Predstavnici tvrtka Bioplan i Netafim, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Općinom Sopje i Udrugom poljoprivrednih proizvođača korisnika sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška, govorili su o načinima i mogućnostima navodnjavanja, prvenstveno kroz sustav „kap na kap“ kao i na temu „dozacije hraniva kroz sustav navodnjavanja.

IMG 2693

Izraelska tvrtka Netafim, vodeća je svjetska tvrtka za navodnjavanje načinom „kap na kap“. Započeli su s radom prije 50 godina. Danas u svijetu imaju 20 tvornica sa 4.000 zaposlenih i prihodom većim od milijardu eura. Nazočne zainteresirane korisnike, pozdravio je i načelnik Općine Sopje Berislav Androš, kao i Siniša Hrgović, predsjednik Udruge poljoprivrednih proizvođača korisnika sustava navodnjavanja Kapinci-Vaška, te Dario Ripli privremeni pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove VPŽ.

IMG 2694

Sustav navodnjavanja Kapinci – Vaška jedan je od jednom je od najznačajnijih projekata Virovitičko-podravske županije ukupne vrijednosti oko 81 i pol milijuna kuna. Prostire se na 1.260 hektara, a prošle godine ga je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Uskoro će krenuti i izgradnja još dva sustava navodnjavanja, Novi Gradac – Detkovac i Đolta, a Virovitičko-podravska županija, intenzivno radi na još dva sustava, Lukač i Kapinci Vaška II. faza. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content